Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


L´Associació d´Estudiants Progressistes (AEP), organització impulsora de la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP), secundarà el pròxim 16 de novembre la manifestació convocada. Amb una clara denúncia als processos que s´han vingut gestant fins ara des de els cercles empresarials europeus, la PMDUP tornarà un cop més al carrer per introduir en l´opinió pública catalana la situació de precarietat que viu la Universitat pública. Des de l´AEP ens comprometem a difondre la convocatòria de mobilització i ens sumem en les reivindicacions exposades per la PMDUP.



Associació d´Estudiants Progressistes

Barcelona, 13 de novembre del 2006



Contacte:



Seu Nacional de l´AEP - 934914202





MANIFEST DE LA PMDUP:



(Re)construïm la pública, canya a Bolonya



La Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP), formada per les assemblees de facultat i els sindicats AEP i SEPC, participa avui de la jornada de mobilitzacions convocada arreu del continent europeu. Enguany, ja és el tercer any que ens mobilitzem a nivell europeu per denunciar les actuals reformes universitàries que, sota el paraigües del Procés de Bolonya, s’estan duent a terme a diferents estats europeus.



En aquest sentit volem denunciar que l’anomenat Procés de Bolonya ha estat ideat de forma antidemocràtica per part d’agents externs al món universitari que aposten per la liberalització de l´educació superior. A més a més , el procés reafirma la crònica mancança de recursos públics a les universitats i facilita una privatització indirecta de la universitat. Cal destacar també, que el sistema europeu de crèdits i el model de graus i postgraus suposa un filtre alhora d´estudiar a la universitat i una conseqüent divisió de l’estudiantat segons la seva capacitat econòmica. Finalment, des de la PMDUP volem denunciar que Bolonya potencia el transvasament de coneixement públic en benefici del sector privat i accentua la pèrdua del català com a llengua vehicular en l´ensenyament universitari.



Per tot això, des de la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública exigim:



1 - La paralització de les mesures que deriven del Procés de Bolonya i l’obertura d’un debat ampli i participatiu entre la comunitat universitària i la resta de la societat sobre el model educatiu que necessitem.



2 - Un increment important de la despesa pública en educació. S’ha d’aturar la privatització de la universitat. Les exigències del mercat laboral o els criteris econòmics no poden determinar els continguts dels graus i els postgraus



3 - Un model docent que no discrimini l’estudiant segons “el seu poder adquisitiu” a què pertany. Accés universal a l’educació superior. Increment del sistema de beques.



4 - Que s’aturi la precarització de la universitat. Els i les estudiants, els becaris, els professors i el PAS no som mercaderies i no se’ns ha de tractar com a tals.



5- Prou repressió policial als i les estudiants que plantegem alternatives reals a la política institucional i que apostem per una universitat pública, catalana i de qualitat.



PMDUP, 16 de Novembre de 2006