Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Ahir es va procedir al desallotjament del Centre Social “La Makabra”. Feia sis anys que aquesta antiga fàbrica abandonada s’havia convertit en un centre de producció artística de renom, molt especialment en el camp de les arts circenses, camp en que s’havia convertit en un espai reconegut a tot el món.



El desallotjament, amb un nombre d’efectius desproporcionat, va incomplir l’acord d’avisar prèviament per tal de poder treure en condicions l’enorme quantitat de materials, instruments i estris utilitzats en les produccions culturals.



En vista d’això, la Comissió de Barcelona d’Esquerra Unida i Alternativa fa pública la següent resolució:



1.El tancament de “La Makabra” deixa un gran buit en el camp dels equipaments culturals alternatius. És per això que instem a les institucions públiques a buscar ràpidament unes instal.lacions en les que poguer mantenir la feina que es feia a l’antiga fàbrica ocupada.



2.Denunciem l’abús en l’ús de la via penal i de les forces d’ordre públic per part dels interessos especulatius que hi ha al darrera d’aquest desallotjament, ja que es tractava d’un centre que revitalitzava al barri i que no donava cap problema als veïns, al contrari.



3.Experiències com la de “La Makabra” demostren que és possible desenvolupar programes de cultura alternativa, no sotmesos a la indústria sinó als interessos col.lectius, i que això és possible fer-ho en una gran ciutat com Barcelona.



Barcelona s’enorgulleix d’obrir la ciutat a iniciatives com “La Makabra” i a la gent que l’han feta possible. Per això creiem imprescindible que centres com “La Makabra” puguin seguir existint a la nostra ciutat.





Barcelona, 21 de novembre de 2006