Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Novament ens trobem davant d’un PSOE extremadament dèbil davant de la dreta ultrarreaccionària del PP. Aquest cop ha sigut en la petició d’il·l3galització de les organitzacions abertzales de EHAK-PCTV (Euskal Herrialdeetako Alderdi Komunista-Partido Comunista de la Tierras Vascas) i EAE-ANV (Eusko Abertzale Ekintza-Acción Nacionalista Vasca). Que finalment s’ha quedat en la prohibició de rebre fons públic per part d’EHAK i en la prohibició de presentar-se a les pròximes eleccions per part d’EAE.



Per molt que asseguri la vicepresidenta De la Vega que a Espanya existeix la separació de poders, salta a la vista que aquesta és una mesura clarament electoralista en cerca dels votants de centre i com desgraciadament s’ha demostrat darrerament, sobretot pel que fa a la qüestió basca, a Espanya no existeix la separació de poders.



També demostra que el govern espanyol no busca la solució del conflicte ja que no ataca les arrels reals del conflicte, sinó que en busca la solució policial, no només il·legalitzant a Batasuna, sinó tota organització que hi mantingui qualsevol tipus de relació. La situació d’estat d’excepció que es viu a Euskadi és tan exagerada que fins i tot es jutja al President de la Comunitat Autònoma i al president del Parlament. Sent aquest un clar atac contra les institucions basques i contra el poble basc en general.



La prohibició de presentar-se a les pròximes eleccions no només no acaba amb el conflicte, sinó que l’intensifica, com s’ha vist en les manifestacions dels darrers dies. Així, entre el govern espanyol per un cantó i ETA per l’altre, no fan una altra cosa que ampliar la fissura ja existent entre els ciutadans i la classe obrera basca.



Es per això, que des de CJC-Joventut Comunista condemnem fermament la decisió antidemocràtica de suspendre les activitats d’EAE i EHAK i l’impediment a aquestes organitzacions a presentar-se a les eleccions, i creiem que la solució al conflicte basc només pot passar, òbviament per la fi de l’exercici de la lluita armada per part d’ETA, però sobretot pel diàleg, per la fi de la política venjativa de dispersió dels presos polítics bascos i per que el poble basc pugui decidir lliurement i en peu d’igualtat la seva relació amb la resta de pobles d’Espanya.







Comitè Nacional CJC-Joventut Comunista.

24-02-08

Barcelona, Catalunya