Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Ahir dimarts 4 de març, un grup d´una quarantena d´estudiants del Comitè de Vaga de la UAB va ocupar la facultat de Filosofia i Lletres de la UAB en el marc de la Setmana de Lluita convocada per la PMDUP, exigint les següents condicions pel cessament del tancament: el reconeixement públic del dèficit de recursos de la UAB per aplicar Bolonya, el compromís amb l´ampliació del finançament públic de les universitats, la garantia de no obrir expedients als estudiants tancats i l´obertura d´un procés informatiu i participatiu per decidir democràticament el futur de la universitat.



Davant d´aquestes demandes, el Rector va assegurar que no pensava negociar cap dels punts esmentats, amenaçant d´autoritzar als Mossos d´Esquadra a entrar a la universitat

per tal de posar fi a la tancada si els estudiants no sortien voluntàriament en mitja hora. Finalment, l´amenaça s´ha fet realitat, i a mitja tarda la policia ha entrat, nou anys més tard, a la universitat, on ha procedit a carregar repetidament amb gran contundència contra els i les estudiants que es trobaven als voltants de la facultat solidaritzant-se amb els seus companys i companyes. Per tot això:



1. Exigim la dimissió de l´equip de govern del rectorat de la UAB, en particular les del Rector Lluís Ferrer i Caubet, el Secretari General Rafael Grasa i el Vicerector d´Estudiants Joan Carbonell, per la seva incapacitat de donar resposta a les exigències dels i les estudiants, així com per la gravetat de l´entrada dels Mossos d´Esquadra a les instal·lacions universitàries. Cap cos de seguretat, ni públic ni privat, ha d´entrar a la universitat pública.





2. Denunciem l´extrema violència utilitzada, una vegada més, pels Mossos d´Esquadra dissolent una concentració pacífica de l´estudiantat. Exigim que el Departament d´Interior analitzi els fets i es prenguin mesures valentes al respecte, en particular, la immediata depuració dels càrrecs del cos policial implicats.



3. Donem el nostre recolzament a les exigències plantejades pel Comitè de Vaga de la UAB al Rector, així com al manifest i a les mobilitzacions convocades per la PMDUP durant aquesta setmana. Ens comprometem a seguir treballant per la unitat del moviment estudiantil en la lluita per una universitat pública, gratuita i de qualitat.



4. Alertem del risc que suposa una actuació policial d´aquestes dimensions a dos dies d´una mobilització estudiantil al centre de Barcelona. Apostem per un desenvolupament pacífic de la mobilització per tal de no estigmatitzar el moviment estudiantil. Una resposta violenta a la violència policial debilitaria el moviment estudiantil i desvirtuaria els objectius de la mobilització del 6 de març.



Per últim, volem expressar el nostre suport i solidaritat envers tots els companys i companyes represal·liats, en especial a aquells que han resultat ferits, entre ells diversos camarades del Col·lectiu de l´UAB de la Joventut Comunista i de l´Associació d´Estudiants Progressistes.



La repressió policial no aturarà el moviment estudiantil!



Comitè d´Universitat de CJC - Joventut Comunista de Catalunya