Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


El PCC i els CJC, ens adherim a la concentració convocada per SOS RACISME i altres organitzacions i anima a tothom a sumar-s’hi, dijous 5 de juny, a les 19 hores davant Delegació del Parlament Europeu: Passeig de Gracia, 90, de Barcelona.





A continuació la reflexió de la nostra companya M.Angels Martínez animant a mobilitzar-se contra la xenofòbia i l´incipient feixisme.



Com ja denunciava fa un parell d´anys el Lobby Europeu de Dones sobre la immigració, "som conscients que les forces dretanes, conservadores i repressives utilitzen l´impacte de la immigració per postular les seves teories populistes i xenòfobes. Dissortadament, troben una manera fàcil de penetrar entre la població amb menys recursos econòmics. Europa, 60 anys desprès d´haver vençut el nazi-fascisme, no està encara immunitzada contra les mentides i els discursos de racisme i de feixisme. Les esquerres i les organitzacions democràtiques han de donar una resposta continuada i efectiva per a fer front al repte dde la diversitat i els fluxes migratoris. En l´actual construcció europea un dels deures que representen un compromís bàsic és la manera com es tracta el tema de la immigració." I recordaven:



"No és ni el moment ni el lloc de revisitar la responsabilitat dels estats europeus en el món. Els estats europeus han estat responsables dels vells imperis, del colonialisme i del neocolonialisme, i la seva responsabilitat continua en un món global. Han de respondre per les polítiques financeres, econòmiques i de malbaratament de recursos, el robatori de primeres matèries, la sobreexplotació del Sud i del Tercer Món, l´eurocentrisme que impregna l´anàlisi i la teorització, l´orgull de les “metròpolis”, l´abandonament de les seves pròpies responsabilitats front a països que lluiten per a la seva sobirania i subsistència..."



El Lobby Europeu de Dones es declarava conscient de que la política d´immigració està molt connectada amb la resta de polítiques, de la mateixa manera que els drets civils estan connectats amb les condicions del mercat de treball, la salut pública i l´ensenyament públic, l´habitatge, etc... L´absència de drets o el debilitament dels drets de les persones immigrades significa més excedents per al capital en forma de salaris per sota dels mínims establerts. Pel contrari, concedir un estatus legal a les persones nascudes a l´estranger però que treballen a la Unió Europea són un sa exercici per a les finances públiques i per a la democràcia.



Quan per tota la Unió Europea, les persones demòcrates s´uneixen per a que es tanquin els centres d´internament per estrangers, i tornen a recuperar força les alertes del Lobby Europeu de Dones, Berlusconi i Sarkozy s´entenen per imposar mesures semblants a les que va proposar Rajoy durant la campanya electoral. Volen convèncer, diuen, a Rodríguez Zapatero, que s´hi oposava abans de les eleccions, encara que avui els mitjans de comunicació ja van escampant que al ministre de treball, Celestino Corbacho, no li semblen tant malament. Caldrà que el senyor Corbacho assenteixi o desmenteixi, perquè de fet, la manera com responguem davant les noves propostes sobre immigració i el nostre grau de tolerància front la vergonya dels centres d´internament donarà també la mesura de la nostra responsabilitat democràtica.

Àngels Martínez i Castells



El Grupo del Parlamento Europeo GUE / NGL denuncia la hipocresía de la UE sobre la inmigración.

Bruxelles, 14/05/2008 (Agence Europe) Bruselas,

El Grupo de la Izquierda Unitaria Europea / Izquierda Verde Nórdica (GUE / NGL) del Parlamento anunció el Miércoles, 7 de mayo, que ha lanzado una publicación titulada "Por una Europa mixta: nuestras respuestas para hacer frente a la hipocresía de la UE en inmigración ".

"Europa necesita a los trabajadores migrantes y, al mismo tiempo, se impide su entrada en Europa", dijo el presidente del Grupo GUE / NGL, Francis Wurtz, lo que indica que su grupo estaba también preocupado por el riesgo de ampliar el situación bajo la Presidencia francesa.

Varias secciones del folleto se dedican a la directiva, que probablemente volverá al Parlamento Europeo en junio próximo, dijo un comunicado de prensa. "Nosotros apoyamos las opiniones de las organizaciones no gubernamentales que han titulado ´directiva de la vergüenza´", recordó el italiano Giusto Catania.

"Nuestro grupo fue el único grupo político a votar en contra de la directiva en comisión parlamentaria y vamos a seguir luchando para impedir su aprobación", concluyó el diputado. (BC)