Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


MANIFEST 12 OCTUBRE de CJC - Joventut Comunista



"El 12 d´octubre de 1492, Amèrica va descobrir el capitalisme. Cristòfol Colom, finançat pels reis d´Espanya i els banquers de Gènova, va portar la nova a les illes del mar Carib. Al seu "Diario del Descubrimiento", l´alimirall va escriure 139 cops la paraula "or" i 51 cops la paraula "Déu" o "Nostre senyor". Ell no podia cansar els ulls de veure tanta bellesa en aquelles platjes i el 27 de novembre va profetitzar: "Tendrá toda la cristiandad negocio en ellas". I en això no es va equivocar. Colom va creure que Haití era el Japó, i que Cuba era la Xina, i va creure que els habitants de la Xina i el Japó eren indis de la India; però en això no es va equivocar." (Eduardo Galeano)



El 12 d´octubre, dia de l´Hispanitat o de "la Raza", és un dia especialment trist pels i les joves catalanes, es tracta de la diada per excel·lència dels nacionalistes d´ultradreta espanyols:



En primer lloc, ens conviden a un aterrador espectacle de desmemòria històrica: se´ns ven el "descobriment d´Amèrica" (sic) com un dia de germanor entre els espanyols i els pobles de l´Amèrica Llatina, quan les dades empíriques ens demostren, tossudes, que es tracta de l´inici de la conquesta europea de Llatinoamerica, l´inici del saqueig sistemàtic i del genocidi físic i cultural. No ens resulta pas llunyà aquest afany d´amagar la barbàrie sota discursos conciliadors: Irak, Afganistan i un llarg etcétera. A més es tracta d´un expoli que encara perdura, com ho demostra el paper de les empreses de capital espanyol (Telefónica, Endesa, Repsol).



En segon lloc, assistim a la absoluta impunitat amb què es manifesten neonazis pels carrers amb el vist-i-plau de la delegació del govern; i com continuen les agressions feixistes als nostres pobles i ciutats. Constatem que l´actitud bel·ligerant del Partit Popular, l´exèrcit espanyol, alguns sectors del PSOE, i mitjans de comunicació com la COPE i Antena 3 donen cobertura ideològica.



Per aquests motius exigim a ajuntaments, Generalitat i al Govern estatal a acabar amb aquesta permissivitat; alhora que emplacem a la joventut catalana a mostrar el seu rebuig davant qualsevol actitud feixista de manera unitària a les diverses manifestacions i concentracions.




El 12 d´Octubre, res a celebrar!



Per la dignitat de pobles i persones,



per la igualtat i la tolerància:



Es busquen joves per construir un altre món!



CJC - Joventut Comunista de Catalunya



MANIFESTACIÓ a Barcelona, el diumenge dia 12 d'Octubre a les 11 h a Plça de Sants