Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Els Mossos d’Esquadra han desallotjat el centenar d’estudiants que estaven tancats a l’edifici històric del rectorat de la Universitat de Barcelona, en una operació que ha començat cap a les cinc del matí.



A partir de les 8.15 hores, alguns dels desallotjats han tallat la Gran Via entre Balmes i Aribau. Els Mossos han carregat contra ells i han detingut diverses persones.

Càrrega policial



Segons ha pogut presenciar Efe, en la càrrega policial, que ha tingut lloc cap a les 8.40 hores, els Mossos han utilitzat la força per reprimir els estudiants, i en l’acció, portada a terme a prop d’un bar davant de l’edifici "s’ha immobilitzat amb força els joves a terra i han volat les cadires de la terrassa de l’establiment".



Poc abans de la càrrega policial, els joves protestaven pel desallotjament mostrant als agents els seus llibres de text, quan de sobte, han aparegut diversos vehicles de reforç dels Mossos i ha començat la càrrega.

A les set no quedava cap tancat



Els estudiants estaven tancats al vestíbul d’entrada i a les escales del centre des del 20 de novembre com a protesta pel procés d’adaptació a l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), també conegut com a pla de Bolonya.



Fonts dels Mossos han confirmat que cap a les set del matí ja no quedava cap estudiant a l’interior i que a l’exterior alguns es resistien a les forces de seguretat que han intervingut.

Quatre lesionats



Un dels estudiants que estaven tancat ha explicat que cap a les cinc del matí han entrat mig centenar d’agents dels Mossos amb crits i amenaces perquè s’aixequessin i abandonessin l’edifici.



També ha assegurat que quatre dels estudiants que estaven tancats han resultat ferits per l’acció contundent de la forces de seguretat, que han estat atesos de lesions de diversa consideració per una ambulància del 061 a la qual han trucat i que estava aparcada a l’exterior.

Dialogar



El mateix portaveu, molt enfadat per l’acció i la manera com s’ha dut a terme el desallotjament, ha declarat que "això és una demostració que s’està imposant el pla Bolonya amb les forces de seguretat, que cada setmana van a les universitats, quan els estudiants només volen dialogar".



A l’exterior de l’edifici hi ha una dotzena de furgonetes dels Mossos d’Esquadra, i els estudiants s’han començat a concentrar davant la porta de l’edifici.



Font: el periodico.