Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Quines són les conseqüències de la crisi per als joves? Aquesta és la pregunta que van intentar respondre aquest cap de setmana 45 organitzacions de joves a la seu nacional del Partit Comunista Francès a París, convidats per la Federació Mundial de la Joventut Democràtica (FMJD) i el Moviment de la Joventut Comunista de França (MJCF).

La major part de les intervencions van informar de la degradació de l´ocupació dels joves. Com la del secretari general dels joves comunistes francesos, Pierric Annoot, que va recordar que el 62% dels graduats francesos de 2008 encara no han trobat feina després d´un any. A Europa, la desocupació juvenil augmenta, en molts països, fins al 20%, arribant al 38% a l’Estat Espanyol.

Els delegats van constatar també una baixada dels salaris amb què els joves s’incorporen a la vida laboral. La liberalització del mercat de treball europeu, promogut per l´estratègia de Lisboa, ha fet que els i les joves siguin les més vulnerables. "La crisi s´utilitza per destruir els drets humans. Els joves són les primeres víctimes ", va dir Tiago Vieira, Secretari de la FMJD. Per exemple, a Portugal "del milió de persones no saben si mantindran els seus llocs de treball més de dos anys, dos terços són menors de trenta anys”.

Constatant una militarització de les relacions internacionals, els delegats d´altres continents es van preocupar per la pau a la seva regió. "En el desenvolupament d´Àsia, ens enfrontem a enormes problemes en matèria d´agricultura, d’indústria i d´ocupació, va dir el secretari de la Federació de la Joventuts Democràtiques de l´Índia, Tapes Sinha. Això afecta especialment als joves. La seva multitudinària organització, amb 17 milions de membres, ha posat en marxa campanyes i recull adhesions. Però per culpa de la crisi, alguns joves s’apropen als nacionalistes hindús, o al veí Pakistan, als extremistes islàmics. "Hi ha un risc per a la pau", va advertir. La intervenció de la jove comunista de Veneçuela Janohi Roses va apuntar la mateixa direcció. Es va referir a la creació de bases militars dels EUA a la frontera entre Colòmbia i Veneçuela, mentre el moviment progressista està creixent a Amèrica Llatina. D´aquí el títol del seminari: "La crisi del capitalisme i els atacs contra els drets dels joves seran superats per la lluita contra l’ imperialisme".

Els delegats dels CJC-Joventut Comunista també van assistir al Consell Coordinador de la Federació Mundial de la Joventut Democràtica, on van aplaudir la proposta dels companys de Sud-àfrica d’acollir el proper Festival Mundial de la Joventut i els Estudiants però van subratllar que el Festival,més enllà de l’esdeveniment en sí, és un procés d’organització i confluència entre els joves de tots els països que hi participen, i cal temps per preparar els Comitès Nacionals Preparatoris.

Paral•lelament a les activitats previstes, els joves catalans van mantenir reunions bilaterals amb la majoria de les organitzacions presents i van consensuar acords de col•laboració amb les mateixes.



Per a més informació, consulteu l´Humanité