Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Del 13 al 21 de desembre se celebra a Sud-àfrica la dissetena edició del Festival Mundial de la Joventut i els Estudiants que enguany duu per lema “Per un món de pau, solidaritat i transformació social; derrotem l’imperialisme”. El FMJE que aplega desenes de milers de joves de tot el món, s’ha desenvolupat amb absoluta normalitat sent, no només un espai de lluita, sinó també de convivència fraternal entre joves de diferents continents, ideologies, cultures i religions.

Enguany, però, el Festival ha sigut notícia pels intolerables incidents de la delegació marroquí, una delegació que, amb el seu suport incondicional a la política d’ocupació del seu estat, se situa al marge de l’esperit d’un Festival on també participen joves d’Estats Units i Israel que no dubten en denunciar les polítiques imperialistes dels seus respectius estats i en solidaritzar-se amb els pobles que sotmeten i han sotmès.

La delegació marroquí ha protagonitzat un acte de violència vers els i les companyes del Sàhara Occidental, de Catalunya i de la resta de l’Estat Espanyol, mentre aquests es trobaven al pavelló J fent ús del servei d’Internet. Membres de la delegació s’han apropat als joves, els han increpat i han usat porres extensibles fins a deixar al terra a dues delegades espanyoles amb contusions lleus.Des de la CJC-Joventut Comunista de Catalunya:* Condemnen l’agressió de la delegació marroquí.
* Aplaudim la decisió del Comitè Organitzador Internacional d’expulsar els i les delegades del Marroc del Festival.
* Denunciem que els mitjans que han ocultat deliberadament el major esdeveniment que organitzen els joves arreu del món, utilitzin la intolerable agressió marroquí per a deslegitimar el Festival Mundial.
* Renovem el nostre compromís amb la lluita del Poble Saharauí
* Ens comprometem a treballar durant els propers anys perquè fets com aquests no tinguin cabuda en cap Festival Mundial de la Joventut i els Estudiants i a promoure la participació de la joventut marroquí antiimperialista.

Cap agressió sense resposta!

Visca la lluita del poble sahrauí!

Visca el Festival Mundial de la Joventut i els Estudiants.


Àrea de Internacional de la CJC-Joventut Comunista de Catalunya
Sudàfrica, 20 de desembre de 2010.

Etiquetes de comentaris: