Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Contra la crisi del capital, fem la revolució sexual!

El 28 de juny de 1969 la policia local dels Estats Units carrega contra la gent d’un bar d’ambient del barri novayorquí Stonewall, que va commocionar al col•lectiu GLTBIQ+ i a la població general que va sortir al carrer per reivindicar els seus drets. Avui, quaranta-dos anys més tard, la policia fa ús de la violència contra la població civil que en plena recessió de drets.

Estem vivint com una onada del pensament conservador està arrasant arreu de l'Estat espanyol i d’Europa, emportant-se tots aquells drets que es van aconseguir amb lluites i reivindicacions com la de Stonewall. Els grups ultra conservadors i catòlics fan ús dels seus mitjans de comunicació i propaganda per a carregar constantment contra els drets afectius, sexuals i de gènere, qüestionant la igualtat de drets entre individus, començant per les constants declaracions del papa Ratzinger, el bisbe Rouco Varela (i el conjunt de la jerarquia eclesiàstica finançada pel govern central), els anuncis i declaracions contra el col•lectiu GLTBIQ+ a canals com Intereconomia o Veo7. Cal afegir que les polítiques neoliberals que el PSOE, amb el suport de la dreta nacionalista, està imposant arreu de l'estat estan causant un retrocés social sense precedents en la història de la nostra democràcia que implica, entre d'altres coses, el cessament de finançament a iniciatives mèdiques contra el VIH (i altres malalties de transmissió sexual) i l’aturada sobtada de intervencions de canvi de sexe a la població transsexual, tot just quan començaven a avançar en aquest tema.

Davant aquesta situació no podem caure en un Orgull Gai mediatitzat, mercantilitzat, que només ven el prototip de gai de classe mitja, atractiu i amb estudis, deixant de banda altres col•lectius com les/els transsexuals, transgènere, bisexuals, immigrants, treballadors/es del sexe, lesbianes... que cada dia lluiten pels seus drets i dignitat, amb la dificultat de no només ser GLTBIQ+, sinó també treballadors i treballadores. Cal sortir al carrer i reivindicar els nostres drets afectiu-sexuals, el dret a la igualtat però sobretot els nostres drets com a classe treballadora. Transformem la indignació en lluita i demanem:

• Eliminar tot finançament públic a les institucions que descriminin per motius sexuals, afectius i de gènere.

• Donar suport als i les joves i adolescents GLTBIQ+ que hagin estat expulsades de les seves llars o bé hagin marxat voluntàriament per causa de situacions de maltractament i de pressió psicològica.

• Elaborar un protocol d’identificació, atenció i gestió de les situacions d’assetjament en els centres educatius, en el qual s’incloguin de forma explícita les situacions de discriminació i assetjament per motiu d’orientació sexual o identitat de gènere.

• Promoure des dels centres cívics activitats adreçades als/les joves i la població en general, que fomentin la visibilitat de la diversitat sexual.

• Elaborar material d’informació sobre canvis de sexe en l’adolescència i reivindicarem una major sensibilització cap als i les transsexuals així com l'eliminació dels manuals de l'Organització Mundial de la Salut de la transsexualitat com a trastorn de salut.

El 28 de juny, més Marica, Bi, Bollera i Trans que mai! Contra la crisi del capital, fem la revolució sexual!

Alternativa Jove-Joves d'EUiA

Etiquetes de comentaris: ,