Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Alternativa Jove-Joves d’EUiA vol fer públic el seu rebuig a la reforma constitucional pactada per PSOE i PP per tal de limitar la capacitat d’endeutament de l’estat.

Aquesta reforma ‘exprés’ que pretenen imposar els dos partits majoritaris és una immensa barbaritat tant en les formes com en el fons, que de perpetrar-se finalment suposarà el trencament definitiu del pacte constitucional i deixarà en entredit la naturalesa democràtica del nostre sistema polític.

És completament inadmissible que la modificació de la norma bàsica que regula el funcionament de l’estat es faci en tràmit d’urgència, sense debat parlamentari, impedint a la ciutadania que es pronunciï sobre allò més bàsic. Amb aquest cop a la Constitució, PSOE i PP han tret al poble la seva sobirania, entregant-la als mercats, al Banc Central Europeu i als governs francès i alemany, que són els qui veritablement han impulsat la reforma. Amb aquest cop, es demostra definitivament que ja no governen els parlaments, sinó els especuladors, i que els dos grans partits actuen simplement de titelles.

Denunciem que, de produir-se definitivament la reforma, la Constitució espanyola abraçarà dogmes ultraliberals i els futurs governs es veuran lligats de mans a l’hora de posar en pràctica polítiques socials, deixant encara més malmès el futur del nostre Estat del Benestar, o allò que en queda. No és doncs un canvi menor, com volen fer-nos creure els mitjans de la propaganda oficial, sinó un pas més en l’estratègia neoliberal d’aprofitar la crisi per acabar amb el sistema públic de seguretat social i drets laborals, retornant-nos perillosament al segle XIX.

Amb aquest acte, el PSOE trenca els seus darrers lligams amb l’esquerra política i social, decantant-se definitivament en favor dels mercats. Amb la seva renuncia a actuar de forma autònoma, el PSC demostra que no és ja res més que una maquinària electoral sense altre interès que mantenir prebendes, càrrecs i sous.

Demanem als sectors progressistes de PSC i PSOE que, d’una vegada, es rebel·lin contra la decisió de les seves cúpules i facin costat als ciutadans front els interessos econòmics dels més poderosos. Demanem als diputats, diputades, senadors i senadores que encara diuen sentir-se d’esquerres que facin un petit acte de dignitat democràtica i demanin la celebració d’un referèndum popular.

Finalment, donem suport a totes les mobilitzacions convocades pels propers dies contra aquest atac a la democràcia, començant per la manifestació d’avui dimarts a Barcelona, i fem una crida a tota la ciutadania, molt especialment a la joventut, a mobilitzar-se i actuar. Nosaltres, que no hem votat l’actual Constitució, que hem hagut d’acceptar les seves parts més reaccionàries mentre veiem com se’ns neguen els drets que en teoria ens atorga, no estem disposats a veure com la transfiguren des de dalt sense poder ni tan sols opinar.

Si la Constitució es modifica sense consulta ciutadana, serà una Constitució invalidada, que no ens representa, i a la qual no deurem obediència alguna.

Alternativa Jove-Joves d’EUiA

Etiquetes de comentaris: , , ,