Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Diumenge 25 de setembre al matí, es reunia el Comitè Nacional dels CJC - Joventut Comunista de Catalunya per discutir la situació política actual, la posició de l'organització sobre la propera comtessa electoral, la calendarització del proper curs i la unitat comunista a nivell juvenil.

Estat i Generalitat, més atacs als i les treballadores

El màxim òrgan de direcció de la organització va discutir sobre com el Govern Central del Partit Socialista ha mort matant més drets de la gent treballadora i en especial de la gent jove amb els nous contractes de formació fins als 30 anys o la concatenació at eternum de contractes temporals profunditzant la precarietat del jovent que ja té unes taxes d'atur del 51%. Apostant de nou per salaris baixos i baixa formació com a model productiu. Per tant no aportant solucions a la profunda crisi de model, sinó enfortint aquest devastador model; alhora que és van retallen serveis socials i reduint les partides pressupostàries per tots els nivells educatius.

També destaca que CiU des de la Generalitat no ha fet vacances, s'han tancat centres de salut que no estan sent reoberts després de les vacances tal com havien afirmat i igualment s'ha reduït la plantilla de professors, empitjorant així l'educació pública, mentre es mantenen o augmenten els concerts a escoles religioses o que segreguen per gènere. Pels joves, l'educació és la nostra millor arma, i l'hem de defensar pública, de qualitat i en català ja que és el nostre futur. És per això que els CJC es sumaran, com ja han vingut fent, a les mobilitzacions unitàries en defensa dels serveis públics i contra els atacs als drets de la classe treballadora i popular.

Mobilització social i també mobilització electoral

Davant d'això els CJC continuarem treballant per enfortir la mobilització unitària del poble i en especial de la gent jove catalana, és per això que també es va reflexionar sobre les properes eleccions generals del 20-N i de la necessitat d'un pol realment d'esquerres que desemmascari les polítiques de la dreta neoliberal, representada tant pel PP, CiU i el PSOE, contràries a la gent jove treballadora. És per això que els CJC aposten per un front comú que mantingui l'actual marc de treball d'IU-ICV-EUiA i que s’ampliï a totes les organitzacions polítiques i socials que busquin una alternativa al sistema.

Passos concrets cap a la unitat comunista

El CN dels CJC, també va reflexionar sobre propostes concretes per impulsar el treball conjunt de les organitzacions juvenils comunistes de Catalunya. Aquestes passen per augmentar les reunions formals entre les organitzacions, impulsar marcs de discussió sectorials d'aspectes polítics i organitzatius, la realització d'activitats conjuntes en temes concrets que generin treball comú, la concreció d'espais de trobada formatius conjunts i la possibilitat de treball conjunt dels òrgans d'expressió de les organitzacions.

Etiquetes de comentaris: , , , , , ,