Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Aquest 14 d´abril commemoren el 81è aniversari de la proclamació de la II República.

Els i les joves comunistes de Catalunya celebrem aquesta fita per la victòria que va suposar per a la classe obrera i les capes populars, la derrota de la monarquia i la instauració d'un règim democràtic-burgès.

La República fou el darrer intent d'una revolució liberal dirigida per les capes mitges i petites de la burgesia en aliança amb sectors treballadors per democratitzar l'Estat Espanyol enfront a la dominació oligàrquica i terratinent espanyola. Les reformes agràries, econòmiques, nacionals, educatives, militars, culturals...encara que dirigides per la burgesia, anaven en una direcció progressista, que beneficiava objectivament la classe treballadora.

Aquesta experiència progressista va ésser ofegada amb sang per part del feixisme internacional, seguida de 40 anys de dictadura franquista i 30 de dictadura monàrquic-burgesa.

De la mateixa manera que la República va comportar una bateria important de drets civils i socials, avui, com hem vist aquests darrers dies, estem patint una forta ofensiva de repressió i criminalització d'organitzacions i moviments socials, afirmacions públiques de ministres i consellers en la línia de de minvar drets democràtics bàsics i retallades de serveis públics. Aquesta ofensiva està sent impulsada per les organitzacions i sectors hereus del colpistes i franquistes, amb la total connivència d'un sector important de la burgesia catalana que, avui com ahir, no dubta en sacrificar els principis democràtics que suposadament han defensat des de la transició per tal de salvaguardar els seus interessos de classe.

Tal com venim dient des de l'inici de l'actual crisi capitalista, estem en un moment de forta agudització de la lluita de classes, i tal i com prevèiem els i les comunistes, el feixisme està creixent, traslladant-se darrerament de forma imparable i evident a s'esfera nivell institucional. Posar en qüestió l'existència dels parlaments autonòmics i nacionals, la política de la por i l'empresonament preventiu i l'enduriment de la legislació per tal de regular principis democràtics bàsics com els de reunió o manifestació exemplifiquen aquest greu retrocés.

Avui, la lluita per una República federal i socialista, on la classe treballadora dirigeixi democràticament l´econòmica , on es reconegui el dret d'autodeterminació dels pobles, contraria a tota explotació econòmica, ecològica, de gènere, nacional... i amb una voluntat inequívoca de defensa de la pau entre pobles, és una necessitat. Per tot això, hem de continuar establint vincles amb les forces que defensen la democratització plena de l'Estat i el reconeixement del dret a l'autodeterminació de les nacions.

D´acord amb els principis marxistes-leninistes del dret dels pobles a l´autodeterminació, la Joventut Comunista de Catalunya reconeixem el fet diferencial de Catalunya i declarem que Espanya és un estat plurinacional on cal superar l'actual model autonòmic avançant cap a la república federal i el reconeixement dels pobles i les nacions a decidir el seu futur sense deslligar-se de la llibertat social de la classe obrera.

La República no és un fi, sinó un mitjà que permet avançar a les forces transformadores i revolucionaries en la seva lluita contra l'oligarquia financera i terratinent, principal enemic de la classe obrera i capes populars a Catalunya i l´Estat espanyol.

Aquests dies, la més clara expressió de la lluita per la República és la que estem lliurant en defensa dels drets civils, els serveis públics i la democràcia. És per això que animem al jovent a a participar massivament a la concentració convocada per la FAVB aquest 14 d'abril a la Plaça de Catalunya de Barcelona en defensa dels drets i llibertats civils.

SOCIALISME, REPÚBLICA, AUTODETERMINACIÓ
CJC – Joventut Comunista de Catalunya
13 d'abril de 2012

Etiquetes de comentaris: , , , ,