Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.



Els passats dies 5 i 6 de maig, els CJC - Joventut Comunista hem celebrat el nostre X Congrés. Sota el lema "El capitalisme no té futur, nosaltres sí!" hem discutit els documents polítics sobre Jove i Treball, Gènere, Sostenibilitat i Medi Ambient, Unitat Comunista, Catalanisme Popular, Universitat, Alliberament Afectiu, Sexual i de Genere , Salut, etc.

El procés previ de discussió col·lectiva de les tesis polítiques per als propers anys ens van proporcionar al voltant de 200 esmenes que es van resoldre molt satisfactòriament al congrés, ampliant la discussió que havia tingut lloc als col·lectius i millorant el contingut de les tesis.

Aquest Congrés obre una nova etapa a la nostra organització, hem escollit un nou Comitè Nacional així com una nova Secretaria General. Aquesta nova etapa s'obre en una de les situacions més complicades dels darrers 40 anys en que l'Oligarquia Financera impulsa mesures neoliberals molt perjudicials a la gran majoria de la societat. La taxa d'atur entre els joves supera el 50% i és el col·lectiu més afectat per la precarietat laboral, el cost dels estudis universitaris augmenta desproporcionadament fent impossible l'accés a l'educació superior per aquells sectors dels joves que han de combinar treball, generalment precari, amb els estudis. Serem la primera generació que viurem pitjor que els nostres pares, malgrat tot creiem fermament que tenim futur, que és nostre i hem de lluitar per millorar-lo. Per aquest motiu considerem imprescindible que el jovent català estigui unit en aquesta lluita, però sabem que aquesta unitat del jovent passa per la unitat dels que són comunistes.

D'altra banda, durant els dies del congrés hem comptat amb la presència de diverses delegacions internacionals que han volgut estar presents i participar en el nostre debat, aportat-nos idees i formant-nos amb llurs experiències. Companys i companyes sahrauis, franceses, espanyoles, italianes, xipriotes, sueques, austríaques... que ens han mostrat que la resposta a la crisi global del capitalisme passa per la solidaritat internacionalista!

Els CJC - Joventut Comunista sortim molt reforçats d'aquest procés congressual, amb les piles carregades i amb moltes idees per canviar el món!

Sempre, alegres i combatives!