Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.



La mineria espanyola patirà una retallada d’un 64% en ajudes al sector. La situació de les comarques mineres es veurà en l’abandó total i en la misèria econòmica degut a la pèrdua de la principal activitat i de la qual depenen milers de persones. Tots els treballadors de la mineria perdran el seu lloc de treball i altres sectors es veuran directament afectats (no pot ser que hi hagi treballadors afectats si TOTS han estat acomiadats...). Durant anys no s’han destinat recursos a impulsar una segona activitat econòmica en totes aquestes localitats i el tancament de la mineria respon exclusivament a l’abaratiment de costos, conseqüència de la importació de carbó davant la pròpia producció, comprometent, així, la nostra malmesa sobirania energètica.

L’única possibilitat dels miners d’Astúries, Castella i Lleó i Aragó, ha estat la convocatòria d’una sèrie de vagues a finals de maig juntament amb el tancament de miners a les explotacions de carbó i en algunes diputacions. Davant la manca de voluntat de negociació per part del govern, el dia 1 de juny es va prendre la decisió de convocar vaga indefinida que està implicant el bloqueig sistemàtic de carreteres i vies ferroviàries, mobilitzacions que van in crescendo en combativitat i que han estat i són, l’única forma de pressió per obligar el govern de l’Estat a cedir.

L’única atenció que el govern espanyol ha parat a aquestes mobilitzacions, a banda d’un diàleg que miners i sindicats han titllat d’artificial, és la constant repressió policial a la qual els miners han de fer front diàriament durant les seves protestes. Com a conseqüència de la seva brutalitat i de la persecució de miners com si fossin delinqüents, s’han anat succeint diverses detencions dels treballadors mobilitzats. Sumem la nostra veu a la dels miners que, en les marxes nocturnes de llanternes, exigeixen la seva immediata absolució.

Les mobilitzacions, a més, estan sent conscientment i injusta silenciades per part dels grans mitjans de comunicació del país, controlats pels mateixos interessos que pretenen posar fi de la forma més inhumana a la mineria d’Espanya. No obstant, la seva lluita ressona arreu de l’Estat, en cada treballador i treballadora, i nosaltres ens sumem a aquesta veu.

Volem recolzar la digna lluita dels miners i mostrar la solidaritat de tota la societat catalana. Volem transmetre tot el nostre suport a les dones i famílies que estan que estan al costat dels miners i sense les quals seria impossible dur a terme una mobilització d’aquesta magnitud. Volem mostrar el nostre suport a les comarques mineres que el dia 18 de juny secundaren una vaga general per mostrar que la mineria és el seu futur.

Els drames socials que deriven i derivaran de la política de les retallades pressupostàries del govern de l’Estat tenen, en la lluita dels miners, l’exemple del camí a seguir per tota la classe treballadora i la societat del 99%. Les seves reivindicacions, les seves manifestacions, les seves vagues, els seus tancaments, els seus presos, les seves famílies, el seu orgull i la seva consciència de classe... són el motiu pel qual totes les organitzacions, entitats, sindicats, associacions i persones hem firmat aquest manifest.


Com ells mateixos asseguren: “volveremos a lograr agrietar el muro de la dictadura de los mercados del capital”.

Visca la lluita de la classe treballadora!

Etiquetes de comentaris: , , , , , ,