Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.Davant dels atacs neoliberals i feixistes del ministre Wert a l'Educació Pública i la política de retallades i austeritat del govern de Mas, la societat civil pren el carrer! No renunciarem mai a una educació pública, de qualitat, laica, gratuïta, emancipadora, ecologista i no-sexista, Dilluns 10/12, 18:30, Concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona

Convoca: Somescola.cat

Somescola.cat convoca la ciutadania de Catalunya a una jornada de protesta contra l’avantprojecte de la LOMCE, i en defensa del model d’escola catalana en llengua i continguts, el proper 10 de desembre, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial dels Drets Humans. 

Concentració amb el lema: “Per un país de tots, l’escola en català”, a les 19:00 a la plaça Sant Jaume de Barcelona.


Dijous 13/12, 18:00h, Manifestació des de la plaça Universitat de Barcelona:

Convoca: PUDUP i MUCE


Jornada de lluita de l’ensenyament, a tot l’Estat,
en defensa de l’educació pública i contra la LOMCE i les retallades!

PER LA COHESIÓ SOCIAL: NI LOMCE, NI RETALLADES
EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA I LA LLENGUA CATALANALes entitats que conformen el MUCE i la PUDUP convoquen a participar activament a la jornada de lluita de l’ensenyament, convocada a tot l’Estat, pel dia 13 de desembre, en defensa de l’educació pública i contra la LOMCE i les retallades.

A Catalunya, tenim un doble motiu per sortir al carrer: un atac sense precedents al nostre model educatiu català i a la immersió lingüística, que posa en qüestió la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat, i d’altra banda, una llei que no fa més que augmentar la mercantilització i aprofundir en la privatització de l’ensenyament públic, alhora que s’estan retallant, de manera desmesurada, els pressupostos de l’educació pública.

Per millorar la qualitat educativa no és necessària una nova llei. És un pretext partidista en moments de crisi per imposar un model educatiu mercantilista, elitista i competitiu.

Es perden conquestes educatives en:

  • Cohesió social
  • Igualtat d'oportunitats en escolarització obligatòria.
  • Integració escolar.
  • Coeducació.
  • Participació democràtica de la comunitat educativa en els centres.
  • Educació per la ciutadania.


No cal dir que, en uns moments en què les retallades a l’ensenyament públic estan dificultant enormement la tasca en els centres, afegir-hi noves mesures, totalment irracionals, que distorsionin encara més la tasca educativa, és d’una greu irresponsabilitat.

Rebutgem aquest intent de desmantellar el nostra model d’escola catalana que, durant més de 30 anys, ha demostrat el seu èxit, tan pel que fa l’aprenentatge de la llengua (tant catalana com castellana), com per ser una eina imprescindible per a la igualtat d’oportunitats i la inclusió social.

Rebutgem la proposta de llei del ministre Wert (LOMCE) pel que representa de privatització i mercantilització de l’ensenyament públic i perquè ens retorna a un model d'escola segregador i reaccionari.

Rebutgem totes les retallades a l’educació i exigim uns pressupostos que facin possible una educació pública i de qualitat per a tot l’alumnat i que no haguem de patir noves retallades.

Demanem la retirada d'aquest avantprojecte.

Demanem la dimissió del ministre Wert.

Demanem que en els propers pressupostos de la Generalitat de Catalunya es doni prioritat a l'educació pública.

Etiquetes de comentaris: , , , ,