Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


L’Àrea de Medi Ambient de la formació creu que és “contradictòria i contraproduent amb els principis de la sostenibilitat ambiental” i que la Generalitat ha pres el discurs de la gran indústria dels envasos, que finança la campanya.


L’Àrea de Medi Ambient d’EUiA demana la retirada de la campanya per fomentar el reciclatge de la Generalitat ‘Envàs on vas’ i demana repensar el model de residus actual. 


El veritable objectiu de la campanya d’Ecoembes i Ecovidrio amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Residus és que els residus que no portin ‘punt verd’ i, per tant, no hagin pagat pel seu transport a la planta de tractament ni pel seu reciclatge, tot i ser 100% reciclables es tirin al contenidor gris de rebuig. 


EUiA considera la campanya contradictòria i contraproduent amb els principis de la sostenibilitat ambiental. La Generalitat ha pres el discurs de la gran indústria dels envasos, que és qui finança la campanya. 


‘Envàs on vas?’ trenca amb el discurs de les ‘R’: Reduir, Reciclar, Reutilitzar, que es ve fomentant des de tots els àmbits al nostre país des de fa més de 20 anys, amb un resultat més que acceptable. En la nostra opinió, la campanya no cerca els objectius de la reducció ni el reciclatge, ni molt menys la reutilització dels residus, sinó que sembla buscar la qualitat del producte final per estalviar feina i costos a les empreses operadores. 


No recordem una campanya amb tants recursos des de fa molt de temps, una realitat que contrasta amb l’austeritat mostrada pel govern català en d'altres àmbits. El missatge que dóna la campanya d'una manera molt massiva és que tot el que no siguin envasos no és reciclable, afirmació del tot incerta, perquè sí ho és. 


EUiA afirmem que de no rectificar immediatament, l’impacte de la campanya pot fer reduir la quantitat de tones reciclades en el present any.

Etiquetes de comentaris: ,