Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Aquest 14 d’abril es compliran 10 dies de la imputació de la Infanta Cristina per un presumpte delicte de desviació de fons públics a través de l’Institut Nóos. Aquesta imputació és històrica en tractar-se de la primera vegada que un membre de la reialesa espanyola es veu implicat en una investigació judicial.
Aquest 14 d’abril es complirà 1 any de la famosa caçera d’elefants del Rei Juan Carlos a Bostwana. Aquesta “aventura africana” del Rei va avergonyir tot l’estat i va protagonitzar portades ridícules arreu del món.
Aquest 14 d’abril es compliran 5 anys, 5 mesos i 5 dies del “Porqué no te callas?” del monàrca al comandant Chávez. Una frase que ens va mostrar que un rei triat per un dictador pretenia fer callar un president electe.
Aquest 14 d'abril celebrem el 82è aniversari de la proclamació de la IIª República. I volem celebrar la fi de la monarquia a l’estat espanyol! Perquè és caduca i traspua corrupció, classisme, intolerància i autoritarisme. Perquè és incompatible amb els valors democràtics i amb les aspiracions de canvi del poble. Perquè ja n’hi ha prou!

Per tot plegat, aquest 14 d’abril, recordem la República, que fou el darrer intent d'una revolució liberal dirigida per les capes mitges i petites de la burgesia en aliança amb sectors treballadors per democratitzar l'Estat Espanyol enfront a la dominació oligàrquica i terratinent espanyola. Les reformes agràries, econòmiques, nacionals, educatives, militars, culturals...encara que dirigides per la burgesia, anaven en una direcció progressista, que beneficiava objectivament la classe treballadora.

Aquesta experiència progressista va ésser ofegada amb sang per part del feixisme internacional, seguida de 40 anys de dictadura franquista i 30 de règim monàrquic, que han mantingut a Espanya com a un règim on la democràcia i l'Estat del Benestar mai no s'han pogut homologar a la d'altres països europeus. Un règim que té els seus pilars en l'economia especulativa i en un sistema polític corrupte i amb unes forces repressives opaques i amb total impunitat. Al capdavant de tot això s'hi troba la monarquia, mantenint l'ordre i vivint amb tots els luxes, totalment separada de la realitat de la majoria de la societat. Una monarquia corrupta, que té al seu abast tots els aparells de l'Estat per encobrir o que els seus membres surtin impunes.

En un context de crisi del capitalisme -en què l'Estat no només no és capaç d'assegurar una vida digna a les persones, sinó que a més les seves accions empobreixen de forma accelerada el poble- el sistema polític (bipartidisme, pacte constitucional, monarquia...) pateix una forta crisi de legitimitat. Aquest és responsable de part de les causes i de la gestió de la crisi,les seves accions sempre afavoreixen els mateixos i qualsevol resposta ciutadana és reprimida. Davant d'aquesta situació, la gent treballadora veu, cada vegada més clar, que aquest estat no només no li serveix de res, sinó que li causa problemes i, en canvi, beneficia amb les seves accions la banca i les grans fortunes, veritables culpables de la crisi.

Per als CJC la lluita contra la monarquia és la lluita contra el sistema en què uns pocs rics decideixen per totes!

La República no només ha de representar un avenç en llibertats democràtiques, sinó una etapa de transició al Socialisme. Cal avançar cap un procés constituent, amb una correlació de forces favorable a la classe treballadora, que permeti construir un sistema que garanteixi una vida digna per a la majoria de la societat, en detriment dels privilegis de l'oligarquia financera.

A més, l'actual sistema polític, amb la monarquia al capdavant, nega el dret a l'autodeterminació dels pobles, un dret reconegut per les Nacions Unides i fonamental per a qualsevol estat democràtic. Des dels CJC-Joventut Comunista creiem que només amb la garantia d'exercir el dret a l'autodeterminació es podrà aconseguir una relació fraternal entre els pobles de l'Estat espanyol.
Per dels CJC, doncs, la lluita contra la monarquia, avui com ahir, és la lluita pel dret a decidir i les llibertats nacionals de Catalunya i la resta de nacions de l'estat.

La monarquia no deixa de ser una institució d'origen feudal basada en el dret sanguini, i un dels pilars del retard democràtic i social de l'estat espanyol. A més a més, es tracta d’una institució anòmala en el segle XXI, desapareguda en aquells països en que es va aconseguir enderrocar les dictadures militars. En el nostre cas, la monarquia perdura com a símbol de la continuïtat del poder franquista.

Des dels CJC-Joventut Comunista cridem a la joventut catalana a lluitar per la caiguda del règim borbònic i corrupte que oprimeix els pobles. Cridem a la mobilització, a la rebel·lia contra un sistema putrefacte que només beneficia als interessos de l’1% de la població. Cridem, també, a participar en les activitats de commemoració de la proclamació de la IIª República.

El llegat democràtic i cultural d'aquell període encara ens dóna unes bones pautes per construir una nova Catalunya, federada en llibertat amb els altres pobles de l'Estat espanyol. En definitiva, ens dóna unes referències històriques amb les que realitzar un procés constituent cap a una República federal, amb una democràcia real i participativa, que garanteixi les condicions per una vida digna a la classe treballadora i a les capes populars.

Etiquetes de comentaris: , ,