Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Fa 65 anys, el 4 d’abril de 1949, l’Organització del Tractat de l’Atlàntic Nord començà la seva historia criminal; una historia plena de guerres, dictadures, assassinats, invasions i ocupacions. La OTAN ha sigut la major eina del imperialisme durant els últims 65 anys, estant lligada directa o indirectament amb els majors crims contra els pobles que han succeït durant aquests temps. L’aniversari de la seva creació és un altre recordatori de la importància de la lluita per la pau i la necessitat de dissoldre la OTAN i altres organitzacions imperialistes.

La OTAN fou creada com una eina d’imposició militar dels plans imperialistes arreu del món. Fins ara ha seguit creixent internacionalment, expandint la seva presència militar arreu amb afiliacions i agermanaments. Després de la caiguda de la Unió Soviètica, la qual fou usada com a pretext per a l’existència de la OTAN, el seu rol ha continuat creixent en el món en defensa dels interessos dels monopolis. La història de la OTAN està directament lligada amb guerres, intervencions, ocupacions, cops d’estat, dictadures, carrera armamentística, creixement nuclear, etc. Durant els últims 20 anys el seu rol ha augmentat, demostrant directament la seva força militar, principalment al bombardeig a Iugoslàvia fa 15 anys i a les guerres d’Afganistan, Iraq i Líbia. Les seves noves estratègies inclouen un increment i una clara associació dels plans militars de la OTAN amb els desenvolupaments econòmics i energètics en el món.

Així com la OTAN treballa com a la branca militar dels interessos monopolistes, és el deure del moviment juvenil antiimperialista la seva lluita per la dissolució de la OTAN, un dels objectius més importants dins la lluita antiimperialista. És el deure de la nostra generació de reforçar la lluita nacional i internacional per posar fi a la OTAN i a d’altres organitzacions imperialistes.

Durant 65 anys la Federació Mundial de la Joventut Democràtica ha incorporat en els seus objectius la lluita contra la OTAN. El camí de la pau i l’amistat dels pobles només s’obrirà si derruïm les eines del imperialisme. La nostra lluita és llarga i difícil, però en contra les aliances internacionals assassines del imperialisme, nosaltres tenim la solidaritat internacional dels pobles!

La OTAN es dissoldrà, el imperialisme caurà. 

Comitè Central de la FMJD 
Budapest, 4 d’abril de 2014

Etiquetes de comentaris: , , ,