Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Des del cop d’estat, recolzat per la UE, la OTAN i els EUA que va tenir lloc aquest febrer a Ucraïna han passat diversos fets.
Un cop d'estat recordem, directament relacionat amb la prèvia aparició de franctiradors a les mobilitzacions –de coneixement ja públic que pertanyien a les bandes opositores-, és necessari evidenciar que és la primera vegada des del fi de la segona guerra mundial que el feixisme torna a un govern europeu, servint com a instrument al servei d’estratègies imperialistes. Un govern il•legítim de coalició entre forces de dretes, d’extrema dreta (Svoboda) i directament nazis (Pravy Sektor) controlen el país. És especialment significatiu que una de les primeres mesures del nou govern fos un préstec del FMI, sumant-li una sèrie de mesures econòmiques “doloroses”.
S’ha començat una persecució contra minories ètniques i dissidents polítics, així com la crema de seus del Partit Comunista i de sinagogues, al més pur estil de l’Alemanya nazi. La resistència contra el nou govern no s’ha fet esperar i el moviment antifeixista ha cristal•litzat en diversos llocs, especialment al sud i a l’est del país, per bé que és fals que la resistència tingui un caràcter només pro-rus.

Avui en dia es pot afirmar que la UE, la OTAN, els EUA i els seus aliats feixistes ucraïnesos han provocat un guerra civil a l’est d’Ucraïna. El fet més horripilant succeí el passat 2 de maig. Quan paramilitars neonazis de Pravy Sektor, amb connivència amb l’estat Ucrainès, assassinaren a 46 militants antifeixistes, molts d’ells membres de la Joventut Comunista, i incendiaren la casa on es refugiaven.
El dia 9 de maig, a Mariupol, l'exèrcit està disparant contra civils desarmats.
És especialment vergonyós la cobertura que donen els mitjans occidentals d’aquests fets, passant-hi de puntetes i explicant-ho com el resultat d’un “enfrontament entre pro-russos i pro-Maidan”.

Des de l’Espurna volem mostrar el nostre condol i la plena solidaritat amb tot el poble d’Ucraïna, no importa la llengua que parli. La vostra lluita és la nostra lluita. Donem ple suport als antifeixistes que lluiten per enderrocar aquest govern feixista i atlantista.

Defensem el dret a l’autodeterminació com a dret internacional bàsic, i com a tal, defensem que els pobles de les repúbliques de Lugansk i Donetsk, poden decidir lliurement quin ha de ser el seu futur, com ja va fer el poble de Crimea.
Assenyalem que el principal responsable de la fragmentació del país és el govern feixista i els seus aliats atlantistes.

Volem denunciar a la UE, la OTAN i els EUA com a principals culpables de la situació que viu el país, el imperialisme ha arribat a una fase senil, i només exporta guerra, caos i destrucció arreu, com s’ha anat demostrant en els recents esdeveniments a Síria, Líbia i Veneçuela. Les premisses i estratègies de la guerra freda segueixen estant vigents tot i canviar l’ordre internacional. És Estats Units, al ser l’actor que més s’hi juga, el que està realitzant totes les ofensives intentant controlar i augmentar les seves zones d’influència, mantenint l’estratègia de suma zero de no permetre que existeixin més pols de poder que puguin desafiar la seva preeminència en l’estructura internacional. El que està succeint a Ucraïna no es pot entendre si no és en base a la perspectiva geopolítica, i l’estratègia de balcanització d’aquest país per estendre l’àrea d’influència de la OTAN són els principals factors de la desestabilització del país.

Volem denunciar també el paper nefast que estan jugant la majoria de mitjans de comunicació ocultant i distorsionant la realitat, fins al punt que s’amaga completament el paper que els nazis estan tenint en el nou govern d’Ucraïna. 

Ens preocupa moltíssim també, la postura al respecte d’organitzacions de l’esquerra catalana, que prenen postures atlantistes, conscient o inconscientment. 

Per això diem, 
El feixisme avança si no se'l combat! 
Avui com ahir, NO PASSARAN! 

L'Espurna 
Barcelona, 9 de maig, Dia de la Victòria sobre el nazi-feixisme

Etiquetes de comentaris: , , ,