Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


La Federació Mundial de la Joventut Democràtica ha anat seguint la difícil lluita dels estudiants universitaris i la joventut democràtica iraniana per la pau, la democràcia i el progrés. D’acord amb la seva tradició històrica revolucionària, els estudiants universitaris iranians han estat a l’avantguarda de la lluita pels drets democràtics i han intentat trencar els murs del silenci i l’atmosfera repressiva imposada pel règim teocràtic a les universitats.

Aquests estudiants han pres un rol central en el moviment de protestes populars que en els últims anys han alçat la bandera de la llibertat, la democràcia i la justícia social. Els estudiants iranians d’esquerres, progressistes i comunistes tenen un lloc central en aquesta lluita. La Joventut Tudeh d’Iran, organització membre de la FMJD, i la ODYSI (Organització de la Joventut i els Estudiants Demòcrates d’Iran), treballant sota condicions de clandestinitat, prenen part activa en aquestes lluites.

La FMJD està consternada amb què les forces de seguretat del règim iranià continuïn oprimint els estudiants i hagi imposat estretes condicions de seguretat als campus universitaris al llarg del país. Tenim coneixement de les accions disciplinàries preses per les autoritats contra nou estudiants de la Universitat Tecnològica Amirkabir (Politècnica de Teheran) com a reacció a la protesta organitzada pels estudiants dins del campus.

També estem preocupats pels continus encarceraments d’estudiants universitaris, líders del moviment estudiantil demòcrata iranià, els quals estan llanguint a la presó. Ens preocupa el benestar de les estudiants i activistes progressistes Bahareh Hedayat i Maryam Shafipour, i també del conegut líder estudiantil Majid Tavvakoli. Tots ells patint llargues condemnes per participar en activitats legítimes, democràtiques i pacífiques en relació amb el moviment demòcrata i progressista. Bahareh Hedayat, empresonada al 2009 i sentenciada a nou anys i mig de presó, és una coneguda activista pels drets de les dones i membre del Comitè Executiu de la Dafter Tahkim Vahdat (Oficina per la Unitat de la Consolidació), una organització estudiantil universitària de tot Iran. Majid Tavvakoli és un líder estudiantil progressista de la Universitat Tecnològica Amirkabir.

La FMJD assegurem que per la lluita antiimperialista, són necessàries les llibertats democràtiques pel poble. Cal alçar la participació política democràtica i la unitat dels pobles i la joventut d’Iran. Volem mostrar la nostra solidaritat amb la valenta, progressista i demòcrata joventut i estudiants d’Iran. Demanem també, l’alliberament de tots els presos polítics d’Iran. 

Comitè Central de la Federació Mundial de la Joventut Democràtica
Budapest, 28 de juny de 2014

Etiquetes de comentaris: , , ,