Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Quan fa només uns mesos que s´ha constituit la coalició de centre-esquerra l´"Unione", que engloba a partits que van des de Rifondazione Comunista fins a alguns grups democristians, i que té com a principal objectiu acabar amb el règim de Silvio Berlusconi, sembla que els resultats ja es comencen a notar.

El passat cap de setmana es van celebrar eleccions regionals en 13 regions italianes. Es partia d´una situació en que la dreta en governava 8 i l´esquerra 5. Els resultats van ser però d´aclaparadora victòria per al centre-esquerra que es va imposar en 11 d´aquestes, perndent només, i amb un marge molt més ajustat, a la Lombardia i el Veneto, al nord del país.

En molts casos la victòria ha estat molt àmplia arribant a més del 60 %, mentre que en altres com al Lazio, la regió de Roma, la victòria ha estat més ajustada, però s´ha aconseguit finalment prendre-li a la dreta la presidència. Situació semblant s´ha viscut a la Puglia, en el sud del país, on Nichi Mendola, membre de Rifondazione Comunista, s´ha convertit en el primer governador regional comunista de la història italiana.

Aquests resultats, juntament als d´algunes províncies i ajuntaments que també van celebrar comicis, i als de les eleccions europees del passat mes de juny, estan fent que cada cop es vegi més possible de realitzar l´esperança de canvi polític en un país que Berlusconi i els seus aliats estan gestionant com si es tractés d´una autèntica empresa, canviant les regles del joc en funció dels propis interessos, i sotmetent-se a nivell internacional a la lògica imperialista dels EUA.

Les mobilitzacions en els darrers anys han estat nombroses i intenses i sembla que ara que a nivell polític es comença a configurar la mateixa capacitat unitària que caracteritza a les lluites del carrer, aquestes començaran a donar fruits. En qualsevol cas, caldrà defugir de triomfalismes i que l´esquerra i els comunistes segueixin treballant per fer que d´aquí a un any, quan se celebrin eleccions generals, aquest canvi possible sigui per fi una realitat.



Per a més informació, visita:



www.rifondazione.it

www.comunisti-italiani.it

www.ilmanifesto.it