Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Avui dimecres 4 d´abril s´ha celebrat a la Facultat de Física de la UB la xerrada "Ètica i ciència", organitzada per la revista "Universitat en Marxa", en col·laboració amb la Fundació Pere Ardiaca.

Inicialment havia de comptar amb dos ponents: Jorge Wagensberg, director del Cosmocaixa i Norbert Bilbeny, catedràtic d´Ètica de la UB. Finalment però, en Jorge Wagensberg no ha pogut assistir, degut a una reunió d´ultima hora. La seva intervenció es durà a terme en una nova xerrada el proper dijous 12 de maig a les 12 h, també a la Facultat de Física.

En Norbert Bilbeny, per la seva banda, després d´algunes consideracions preliminars sobre la mateixa disciplina ètica, ha examinat alguns factors que segons ells caracteritzen de forma singular al segle XX, entre els quals ha destacat la carrera espacial, l´aparició de la televisió, la crisi del patriarcat, la genètica i els genocidis.

Seguidament ha argumentat la influència contrastable de la investigació científica en aquests fenòmens i la necessitat, per tant, d´exterioritzar l´ètica de la recerca científica, que es troba sempre subjacent. En aquest sentit ha caracteritzat les diverses visions o components de l´ètica, cadascuna de les quals juga després un paper determinat en la recerca científica.

L´assistència ha estat molt bona, amb unes 60 persones i amb diverses intervencions que han demanat aclariments sobre aspectes concrets de la ponència.

Aquest acte, pretén entre d´altres coses, ser un impuls pel rellançament de la Revista Universitat en Marxa, amb l´objectiu de fomentar un pensament critic a la Universitat, des de cadascuna de les disciplines.