Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Més de 150 persones van participar a l'acte commemoratiu organitzat per la Fundació Pere Ardiaca, a l'escenari on ara fa 70 anys es va fundar el PSUC.



A la Plaça Sant Josep Oriol, al Bar del Pi, s'aplegaren per l'aconteixement vàries generacions de lluitadors per la democràcia i el socialisme, entre els que cal destacar el Gregorio López Raimundo, Secretari General del PSUC en els 70 i Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya, i la Soledad Real, durament represaliada per la seva militància antifeixista.



Va obrir l'acte en Celestino Sánchez, President de la Fundació Pere Ardiaca, que va voler destacar la importància de la tradició unitària des de la diversitat, que va fer del PSUC l'organització central de la lluita antifranquista. "Aquesta idea d'unitat dels treballadores i treballadores, i de les esquerres és necessària avui com ahir per fer possibles processos de transformació", va comentar. A més, va recordar la forma de fer política en els anys de la lluita anfifranquista, i que, segons ell, caldria recuperar. "Els i les militants del PSUC feiem política als clubs de futbol del barri, al treball i amb els amics. La política estava íntimament unida a la vida quotidiana", va dir. En darrer lloc, va voler fer esment a la concepció nacional oberta que es deu al PSUC, allò de que és català tot el que viu i treballa a Catalunya.



Per la seva banda, Josep Fontana va enfatitzar el paper dels militants de base, de la seva entrega a uns ideals de progrès i la contribució altruista a la millora de les condicions de vida de la majoria de la societat. "La història dels partits és la història dels seus militants, no, com estem acostumats, la dels dirigents", va postular.



Per últim, Miquel Caminal va afirmar durant la seva intervenció: "És necessari avui un subjecte polític que reprengui la labor de lluita pel socialisme, una societat d'homes lliures i iguals, que reculli el testimoni estroncat del projecte que va representar el PSUC".



L'acte va concloure amb un vermut fraternal mentre s'escoltava música, entre d'altres, de Raimon, Ovidi Montllor i Quico Pi de la Serra.



Fundació Pere Ardiaca