Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Des de la Joventut Comunista volem expressar el nostre més enèrgic rebuig cap als fets que han desembocaten la suspensió de la representació de l´obra "Lorca eran todos" de Pepe Rubianes, al Teatro Español de Madrid.



Ens sembla molt preocupant que en un Estat que es pretén democràtic, persisteixin encara amb tanta força, actituds reaccionàries i intolerants. La qüestió, però, esdevé especialment greu quan les mateixes institucions que haurien d´actuar fermament per aturar aquests actes, són les primeres a retallar la llibertat d´expressió, en forma de passivitat i, fins i tot, de veto. Això és el que ha passat amb l´Ajuntament i l´Alcalde de Madrid.



Com que els fets parlen per sí­ mateixos, us convidem, senzillament, a enviar el següent correu electrònic a



l´Alcalde de Madrid, Alberto Ruí­z Gallardón cestudios@munimadrid.es i la seva regidora de les Arts, Alicia Moreno cgartes@munimadrid.es.







Respetable Alcalde/Concejala de las Artes.



Tras conocer la noticia de la decisión del señor Pepe Rubianes de suspender la representación “Lorca eran todos” que iba a tener lugar en el Teatro Español de Madrid, me veo obligado a transmitirle mi más profunda indignación.



Encuentro altamente preocupante que desde el Ayuntamiento no se haya actuado decididamente para poner fins a las actitudes violentas y las amenazas, al actor y a los trabajadores del teatro, pero me parecen todavía más graves las palabras pronunciadas el pasado jueves, 7 de septiembre, por el Alcalde, que anunciaban que “no va a haber ninguna contratación ni actuación del seño Rubianes”.



Se trata, en mi opinión, de un veto completamente inaceptable, por parte de una Institución democràtica que debería ser firme defensora de la libertad de expresión. Déjeme añadir, además, que lo considero un acto de hipocresía política. No es difícil imaginar el revuelo político que se hubiera originado, si una actuación y un clima de crispación similares, se hubieran producido desde otra sensibilidad política; pongamos, por ejemplo, la del nacionalismo vasco.



Por todas estas razones, les exhorto a situarse en los cauces democráticos del Estado de Derecho, condenando enérgicamente lo acaecido y poniendo todos los medios a su disposición para que el seño Rubianes pueda, en pleno ejercicio de su libertad de expresión, llevar a cabo la obra, tal y como tenía previsto.