Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Durant els dies 23, 24 i 25 de febrer els CJC-Joventut Comunista de Catalunya hem celebrat el nostre IXè Congrés a Sant Adrià del Besòs, amb el lema “Qüestiona, crea, transforma. Tenim la il·lusió, podem canviar el món”.



Però el Congrés no ha estat només aquests tres dies. El procés congressual s’encetava ja fa mesos amb la presentació d’una Carta a la Joventut, un escrit sobre les principals problemàtiques que el jovent català ha d’enfrontar avui, convidant a participar tots els i les joves organitzats –en associacions cíviques, esplais i caus de lleure, plataformes reivindicatives, etcètera- en forma d’aportacions a la Carta o amb la seva presència al Congrés, per a enriquir-nos amb la seva experiència, per analitzar conjuntament la manera de superar les limitacions del capitalisme en determinats camps d’acció i, en definitiva, per formar-nos conjuntament i donar més amplitud i abast al nostre projecte transformador.



Amb una assistència en consonància amb l’esperit obert i participatiu del Congrés, s’abordaren col·lectivament temàtiques d’importància en una sèrie de tallers que tingueren la presència de persones destacades per la seva activitat en la qüestió que es debatia (Lleure i cultura, Dona jove, Pau i Solidaritat, i Emancipació Juvenil), i dels quals se’n desprèn la Declaració Final amb les conclusions a què s’arribà.



Entre els assistents, cal comptar també els i les camarades de les delegacions internacionals vinguts en representació de la JCP portuguesa, la KNE grega, la FGCI italiana i la UJCE de l’Estat (a més de les salutacions que s’enviaren des de la KSM txeca, la Federació Mundial de la Joventut Democràtica i altres), i dels companys i companyes de AJ-JEUiA, Casals de Joves, AEP, JEV-JIC, JC, CNJC i d’altres organitzacions juvenils que enviaren salutació al Congrés com la JOC, ESPLAC i Acció Jove.



En clau interna, el Congrés suposà una renovació de tots els òrgans de direcció dels CJC-Joventut Comunista, presentant un nou Comitè Nacional, acomiadant els companys i companyes que passaran a militar de forma exclusiva al Partit i elegint un nou Secretari General.



Però aquest congrés no va estar marcat només per la serietat i els documents. Així, la nit de dissabte es va celebrar una festa de disfresses ambientada als anys vuitanta, en què tots i totes els qui hi foren presents van poder intercanviar experiències, opinions i converses informals en un ambient lúdic.



Finalment, cal destacar la presència durant l’acte final de cloenda del Congrés de Marià Pere, Secretari General del Partit dels i les Comunistes de Catalunya (PCC) i de Neus Català, militant comunista des de la seva joventut, supervivent dels camps de concentració i extermini nazis i flamant premiada com a Catalana de l’Any 2006. Ambdós aportaren anàlisis des de la seva experiència i vivències al conjunt del debat polític generat per la joventut, desitjant el millor per a la Joventut Comunista que, conscient de les seves potencialitats i carències, encalça decidida i amb força un nou període de millora i creixement tant en l’aspecte intern com en els àmbits de participació externa.