Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Companys i companyes,





Estem davant d´una situació crítica, una situació en la qual ens hi juguem molt més que fer un examen o no. Ens hi juguem el nostre futur. El Ministeri d´Educació ha canviat la normativa de la Selectivitat pocs mesos abans dels exàmens.



Els i les estudiants de Cicles Formatius ens veiem molt perjudicats amb aquesta modificació. La proposta del Ministeri consisteix en fer un examen sense tenir els coneixements bàsics per poder superar amb èxit aquesta prova. No ens podem qualificar sobre unes competències que no tenen res a veure amb el que estem estudiant.



Tampoc se´ns ha informat degudament, i des de les institucions se´ns ha deixat abandonats, sense oferir cap mena d´ajuda. El govern ens col·loca en una situació extremadament precària i amb molt poca informació, en un moment crucial de la nostra vida, tant sols a 4 mesos de la Selectivitat i de fer el pas per accedir a la Universitat.



Amb l´excusa de millorar la igualtat d´oportunitats en l´accés a la Universitat, el Ministeri d´Educació ens està perjudicant, i també està buscant que ens enfrontem amb els companys i companyes de Batxillerat per una plaça universitària. No hem de caure en aquesta provocació. Cal estar units i unides, perquè el canvi de normativa de Selectivitat ens perjudica a tots i totes.



Hem d´exigir la supressió immediata de l’examen de Selectivitat per als alumnes de Cicles Formatius de Grau Superior i tornar al sistema de quotes antic, ja que aquesta modificació atempta contra la igualtat d’oportunitats de l´estudiantat i ens impedeix rebre uns estudis universitaris. No podem preparar-nos tota la matèria de Batxillerat a 4 mesos dels exàmens. Possiblement el sistema antic cal ser revisat i reformulat, però no a 4 mesos de la Selectivitat. Cal fer-ho en bones condicions, discutint amb totes les parts implicades.



Als joves se’ns criminalitza i se’ns associa amb passotisme, drogues i passivitat. Demostrem, sortint als carrers de Catalunya el dia 16, que els i les joves som actius, lluitem pels nostres drets i no ens deixem trepitjar. Que tenim ganes de tenir un futur digne i per això lluitem al present.



La Joventut Comunista fa una crida a tots l´estudiantat de Batxillerat i Cicles Formatius a sortir el carrer per lluitar i defensar el seu present i el seu futur. En definitiva, a defensar els seus drets.



Contra la Selectivitat en els Cicles Formatius per accedir a la universitat, a favor d’un ensenyament públic, gratuït i de qualitat!





CONVOCATÒRIA: DIA 16 DE FEBRER A LES 11h a la PLAÇA DE SANT JAUME (BARCELONA)







Barcelona, 14 de febrer de 2011



CJC – Joventut Comunista de Catalunya