Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


“La tarea de la juventud es empujar y dirigir con el ejemplo la producción del hombre de mañana, y en esta producción está comprendida la producción de sí mismo”. Aquesta és una de les frases de Ernesto Che Guevara que la seva filla, Aleida Guevara, va citar durant la conferència El Che i la solidaritat impartida a la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra organitzada per Moviment de Brigadistes, amb el suport d’altres entitats juvenils, polítiques i de solidaritat.

Els estudiants vam poder gaudir d´un discurs enfocat a la importància de la joventut com exemple de generacions futures i empenta per a generacions passades. Per realitzar la conferencia, la doctora Aleida Guevara va utilitzar diferents frases del seu pare dirigides a les noves generacions acompanyades de fotografies seves, amb un toc d´humor explicant diferents anècdotes personals.

El contingut de la conferència transmetia força a cada paraula, descrivint un model de joventut ideal pel qual molts dels assistents a les conferències lluitem. L´Aleida Guevara va parlar d´una nova generació creadora, innovadora i original, basant-se en experiències passades però sense caure en les mateixes errades. Uns joves impulsors que actuïn sempre a través de l´exemple, tant per despertar el conformisme d´altres generacions com per crear-ne noves amb la força, la valentia i l´esperit crític suficient com per enfrontar-se al món i ser el nostre relleu. Un model de joventut basat en la solidaritat amb les injustícies del món, prenent les diferents lluites com la nostra pròpia i esdevenint el motor impulsor del moviment de masses que han de combatre-les.

Com va explicar la doctora Guevara, aconseguir tot això no és fàcil, és necessari una organització constant i el compromís i la implicació d´aquestes generacions dia a dia. S´ha de treballar molt per canviar les coses que no ens agraden, no com a obligació, sinó com a voluntat, com a necessitat vital de fer allò que sigui més lògic en un moment determinat. És aquest treball precisament el que millorarà les qualitats humanes, les relacions socials i les decisions futures i, en definitiva, el que transformarà a la societat i els valors que la regeixen.

Per acabar la conferència, abans del torn de preguntes, l´Aleida Guevara va fer èmfasis en que aquest model de joventut ha d´actuar sempre des d´una visió humanitzada, humil i basada en els sentiments més profunds de les persones, perquè, tal i com va recordar mitjançant la paraula del seu pare: “El revolucionario verdadero siempre tiene que estar guiado por grandes sentimientos de amor”.

Etiquetes de comentaris: , ,