Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Aquest dilluns 9 de maig es compleixen 66 anys de la derrota final del nazisme alemany enfront de les tropes de l'Exèrcit Roig Obrer i Camperol.

Des del juny de 1941, el poble soviètic va patir una guerra d'extermini per part de les tropes invasores. No només fou un atac alemany, sinó que les tropes i els voluntaris feixistes d'arreu d'Europa també van sumar-se a l'ofensiva anticomunista.

Les últimes estimacions apunten que el poble soviètic va perdre més de 25 milions de persones en la seva lluita acarnissada contra el nazi-feixisme internacional, que va intentar amb totes les seves forces – el 85% de les tropes de l'exercit alemany lluitaven al front de l'est –, acabar amb la Unió Soviètica.

Molts van ser els episodis terribles amb què el nazisme va castigar la resistència popular amb les seves tropes, com la matança de Babi Yar, el setge a Leningrad, els camps d'extermini... Arreu d'Europa els nazis van intentar esclavitzar els homes i les dones i, arreu, els comunistes van encapçalar la resistència, com a Iugoslàvia amb els partisans dirigits per Tito, o a França on el Partit Comunista va patir una repressió ferotge, amb més de 70.000 militants afusellats o als camps de concentració, i on els comunistes crearen cèl·lules per a dur a terme activitats de sabotatge, solidaritat i resistència.

Actualment els i les joves de la Joventut Comunista de Catalunya tenim molt present el perill que representa el feixisme i l’extrema dreta i que estem especialment preocupats i preocupades per l'avenç d'aquesta ideologia a Catalunya i a la resta d'Europa. És per això que, tal com van fer als anys 30 i 40, la Joventut Comunista de Catalunya s'enfronta i s'enfrontarà, a les institucions i al carrer, al feixisme de manera unitària, juntament amb la resta de forces democràtiques i amb tota la contundència necessària.

No passaran!
Antifeixistes Sempre!

Dilluns, 9 de maig de 2011
CJC – Joventut Comunista de Catalunya

Etiquetes de comentaris: , , ,