Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Aquest dijous 12 de maig, més d'una vintena de membres dels CJC – Joventut Comunista de Catalunya van participar en la inauguració popular del CAP del carrer Compte Borrell de Barcelona juntament amb centenars de veïnes i veïns, la majoria de l'Eixample, així com treballadors i treballadores de la sanitat pública.

A les 18:00, els manifestants ens vam concentrar davant les urgències del Clínic del carrer València 184, on vam protestar contra les retallades socials de CiU. Més endavant, la manifestació va tallar el carrer i ens vam dirigir cap al carrer Compte Borrell on es troba un CAP que ha estat tancat dins el procés de retallades socials del govern d'en Mas. El CAP va ser reobert pels treballadors de la sanitat pública i pels veïns i veïnes del barri. Desprès de la festa popular d'inauguració, es va realitzar un berenar popular i es van oferir els serveis d'atenció per a tota la ciutadania.

Posteriorment, s'organitzà una assemblea informativa sobre l'atac social que suposen les retallades de la dreta, així com la projecció del documental “Inside Job”, un sopar popular i finalment la neteja i arranjament del CAP.


A continuació, reproduïm el manifest de la protesta:

INAUGURACIÓ POPULAR DEL CAP BORRELL

PROU RETALLADES ! CAP C.A.P TANCAT !

El sistema financer internacional, controlat per un grapat reduït de persones, s'ha imposat a les majories socials arreu del planeta. Per sortir de la crisi que han generat estan imposant mesures que aguditzen les desigualtats i la pobresa, que generen atur i que retallen o liquiden drets que pensàvem consolidats com la salut, l'educació o el sistema de seguretat social.

A l'Estat Espanyol, el govern ha cedit davant el joc dels qui especulen amb el deute públic, que ha estat generat no perquè els ciutadans hàgim “viscut per sobre de les nostres possibilitats”, sinó per salvar els bancs de la fallida. A Catalunya, un govern entusiastament neoliberal ha aprofitat la situació per retallar d'una manera molt contundent i agressiva els serveis de salut i educació, mentre rebaixen impostos als més rics i plantegen encara més rebaixes impositives al capital i les rendes altes.

Avui realitzem aquesta acció d’inauguració popular i jornada de portes obertes d’aquest CAP, que està acabat i llest per funcionar, però roman tancat perquè la Generalitat no vol posar-lo en marxa (com altres 43 equipaments públics a Barcelona), la qual cosa és una mostra explícita i vergonyant del que entén aquest govern per estalvi.

Avui, des d’aquest moment i fins les 24h de la nit, els ciutadans i ciutadanes de Barcelona, els veïns i veïnes, la gent treballadora del món sanitari, la posem en funcionament i l’obrim per al barri.

Volem denunciar les retallades que s’estan duent a terme i que poden dur al col·lapse dels serveis públics, no només en sanitat, sinó en universitats, educació, serveis socials, cultura, transport públic, etc...

Fem una crida a la ciutadania a participar a les mobilitzacions del dissabte 14 de maig a les 11. 30h, i el diumenge 15 de maig a les 18h a Plaça Catalunya.

Prou retallades. Els nostres drets no es toquen. Reaccionem i Indignem-nos front els qui volen instaurar un estat progressiu del malestar. Per una democràcia real ja! No volem una joventut sense futur. Vivim una oportunitat per capgirar les coses i ser protagonistes d’un moment d’inflexió. Alcem-nos dempeus per la salut pública, per l’educació pública i pel caràcter públic de la resta tots els servis públics afectats!

Convoca: Col·lectiu Inflexió
Donen Suport:
Associació de Veïnes i Veïns de l'Esquerra de l'Eixample
ATTAC-Acordem
Dempeus per la Salut Pública
http://capcaptancat.wordpress.com/
http://inflexio.wordpress.com/

Etiquetes de comentaris: , ,