Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.



Aturem les retallades socials! , el 22 de maig, vota ICV-EUiA-EPM.

Aquestes eleccions municipals del 22 de maig tenen una especial significació per al poble de Catalunya. La dreta ha tornat a la Generalitat i ha mostrat clarament el seu projecte polític. L'atac a l'estat del benestar, les retallades als drets socials i les polítiques progressistes dutes a terme pel govern d'esquerres. Contrasta la velocitat i la duresa en l'atac als serveis socials que beneficien a la majoria de la població amb la complicitat i el suport als sectors minoritaris més rics.
Aquest govern de CiU és fort amb els febles i feble amb els poderosos.
Peró la derrota electoral de l'esquerra al novembre no significa la derrota social de les forces progressistes, com demostra la massiva mobilització contra les retallades socials el 14 d'abril a Plaça Sant Jaume.


1 - Ens trobem en una nova confrontació electoral, amb una dreta cada cop més extrema i racista, i un centre (PSC-ERC) que no es capaç d´articular alternatives progressistes per a les majories socials de Catalunya.

2 -. La coalició ICV-EUiA-EPM ha estat capaç de consolidar l'espai de l'esquerra nacional ecologista i radicalment transformadora, de l'esquerra que suma i que va resistir la derrota electoral del novembre. L'esquerra catalana és plural i la coalició ICV-EUiA té un paper determinant dins d'aquest espai. Som necessaris per derrotar la dreta i per abastir un projecte nacional d'esquerres per una Catalunya amb més drets socials i més drets nacionals.

3 - La coalició ICV-EUiA-EPM, es l´única alternativa (que no alternància) a les polítiques conservadores de CIU-PP i a les centristes de PSC-ERC, que recorren únicament a la demanda del vot útil com a alternativa i no a l´explicació de les propostes per a ciutats i pobles. Des de fa uns anys, aquesta diferenciació és cada cop més evident per al poble de Catalunya.

4 - Des dels CJC creiem que per millorar les condicions de vida dels treballadors i treballadores en el context social actual és fonamental la construcció d'un front unitari de les forces progressistes. Per això apostem per aliances amb aquestes forces allà on sigui possible per tal de mantenir la dreta allunyada del poder, i adquirint el compromís d'estirar cap a l´esquerra les polítiques municipals desenvolupades allà on EUiA tingui presència. Constatem la bona salut d'Esquerra Unida i Alternativa, que ha guanyat presència territorial amb noves assemblees a molts municipis de Catalunya.

5 – Davant el creixement dels postulats racistes i xenòfobs dels diversos partits de dreta, ICV-EUiA-EPM és la garantia de barrar el pas a la intolerància, a la por a la diversitat i a la demagògia populista. Cada vot a ICV-EUiA-EPM es un vot que es posa a treballar per enfortir la classe treballadora i les capes populars i per combatre la dreta.

6 - ICV-EUiA-EPM, articula l´alternativa d´esquerres i ecologista als municipis de Catalunya. Amb propostes clarament progressistes com la derogació de les anomenades Ordenances de Civisme, per un model general d'inclusió, amb la potenciació dels serveis públics i de proximitat. Potenciar la creació de treball digne. Actuar amb mecanismes positius com coercitius davant l´especulació urbanística, que impedeix l´emancipació del jovent i minva les condicions de vida de tota la classe treballadora, així com garantir i potenciar els equipaments culturals, i la qualitat dels serveis públics. Actuacions a favor de l´acompliment del protocol de Kyoto en primer termini, i avançar per a un model de desenvolupament sostenible i respectuós amb el medi ambient com a objectiu final.

7 - Pel que fa a la gent jove, apostem per la creació i consolidació de polítiques reals d´emancipació. Alguns punts fonamentals són facilitar l´accés a un habitatge digne, creant, per exemple, bosses de pisos de lloguer exclusives per a gent jove on els criteris d'assignació siguin de rendes i de proximitat al lloc de treball i/o estudi. Reclamem també la disponibilitat d'espais per a que el jovent poguem desenvolupar la nostra activitat. Això vol dir més locals d'assaig, equipaments esportius, biblioteques... i en general, propostes d'oci alternatiu allunyades de la lògica consumista que promoguin la formació de persones socialment actives. ICV-EUiA-EPM és l´única opció que posa aquest punts, entre molts altres, a primera línia de la seva actuació.

8 - Els CJC - Joventut Comunista de Catalunya, fem una crida al jovent de Catalunya, per anar a votar el diumenge 22 de maig, i votar les llistes d'ICV-EUiA-EPM, així com les d'EU-IU (allà on no es presenta coalició). Els comunistes tenim molt clar que les eleccions no són la part més important del treball per avançar cap a la societat que volem, és a dir, la societat socialista. Els instituts, les universitats, els llocs de treball, l´associacionisme juvenil, els barris, els pobles etc... constitueixen el nostre eix d'acció i vertebració de la societat. La derrota de la dreta i l´avenç de l´esquerra transformadora constitueixen un impuls en aquesta direcció.

9 – Estem convençuts que el referent estatal d'Esquerra Unida i Alternativa – Izquierda Unida – aconseguirà uns excel·lents resultats tant a nivell municipal com autonòmic. És necessari el reforçament d'IU per a trencar el bipartidisme i defensar les majories socials. Desitgem des de Catalunya els millors resultats per a IU, especialment als territoris que pateixen una forta regressió democràtica com al País Valencià

10 - Per últim denunciem un cop més la injustícia que suposa que les persones immigrades no tinguin dret a vot. Això evidencia una diferenciació entre ciutadans de primera i de segona categoria que és totalment inadmissible en un estat suposadament democràtic. És català qui viu i treballa -o ho intenta- a Catalunya.

Per uns municipis més democràtics i participatius, amb més i millors serveis públics, més sostenibles, i en definitiva, per uns ajuntaments al servei dels ciutadans i ciutadanes, vota ICV-EUiA-EPM

Ningú pot retallar les teves idees !

Sempre a l'esquerra !

CJC - Joventut Comunista de Catalunya
16 de maig del 2011

Etiquetes de comentaris: , ,