Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


La FMJD (Federació Mundial de les Joventuts Democràtiques) ha rebut la notícia que el parlament grec ha aprovat un nou pla d’austeritat per portar encara més enllà el procés de privatitzacions, pujades d’impostos i retallades de drets que el poble grec ha viscut els darrers anys.

Sota l’excusa de la crisi nacional i internacional, el Primer Ministre Georgeou Papandreou i el govern del PASOK han intentat fer xantatge al poble i han tractat de convèncer els treballadors i a la joventut que refusar aquest pla només conduiria a una situació “encara pitjor” que la catàstrofe social que ja viu avui dia el país, donat que “l’ajuda” internacional no li seria concedida.

Fora de Grècia, les estructures internacionals de monopolis com el Fons Monetari Internacional i la Unió Europea han participat també d’aquest procés de xantatge amb els mateixos arguments.

En aquesta ocasió, la FMJD destaca que la intervenció del FMI i la UE mai han dut la prosperitat a cap país. Només està al servei dels interessos de les forces del capital, tant a nivell nacional com internacional, i coopera amb les forces burgeses de cada país reduint els drets dels treballadors, de les treballadores i de la joventut, destruint els serveis públics i fent créixer encara més la problemàtica social que ja existeix. A més a més, els diners atorgats a Grècia es retornaran amb un interès altíssim, assegurant que aquest es distribueixi pel sector financer per assegurar que els propietaris dels bancs i altres grans grups econòmics que mai patiran cap problema.

En les darreres 48 hores la classe treballadora grega i la joventut han demostrat que contraatacaran aquestes mesures brutals. La vaga general, que ha reunit a milions de treballadors i treballadores, i les incomptables accions que s’ha dut a terme per tota Grècia són un símbol poderós de l’esperança i la força del poble; i això només va ser possible gràcies a la contribució dels sindicats de treballadors de classe units al PAME (Front Militant de tots els Treballadors), les organitzacions membres de la FMJD, la KNE (Joventut Comunista Grega) i el
seu partit, el KKE (Partit Comunista de Grècia).

En aquests moments, fins i tot quan el govern ha decidit ignorar la voluntat del poble al qual hauria de representar, la FMJD vol enviar un missatge de solidaritat pels treballadors, les treballadores i la joventut grega i encoratjar-los a continuar la lluita, donat que ara queda més clar que mai que només a través de la lluita organitzada i militant és possible resistir i guanyar!

Budapest, 30 de juny de 2011

Etiquetes de comentaris: , , , , ,