Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Les conseqüències dels plans d'austeritat a l'Educació Superior


Des de 2008, el sistema capitalista es troba immers en un nou període de crisi, una crisi que va començar als Estats Units d’Amèrica i es va estendre a Europa provocant greus conseqüències per a les classes populars del nostre continent.


Els mecanismes d’ajuda de la Troica, amb el suport dels governs de de dretes o socialdemòcrates no només s’han demostrat incapaços d’aturar la crisi sinó que mitjançant l’aplicació de polítiques reaccionaries han portat als seus pobles a una situació més difícil en un moment en que la crisi del capitalisme s’està agreujant.


Amb la crisi, la Unió Europea mostra la seva veritable naturalesa com una institució imperialista, l'objectiu de la qual és servir als interessos de la burgesia europea.


La crisi del deute sobirà, que és símptoma de la crisi del capitalisme, de països com Grècia, Portugal, Irlanda, Espanya o Itàlia és un pretext per imposar plans d'austeritat a les classes populars. Aquestes polítiques reduiran els drets dels treballadors, dels estudiants, de tot el poble. Constitueixen declaracions de guerra en contra dels interessos del poble.


Des de fa quinze anys, el sector de l'educació està al centre dels atacs de la UE seguint les pautes del sistema educatiu britànic i americà. L'obertura del mercat de l'educació als monopolis, les privatitzacions i la comercialització de les universitats públiques ofereixen enormes oportunitats per a obtenir beneficis. En el context de crisi actual, la situació només pot empitjorar. L’agenda Euro 2020, continuació natural del procés de Bolonya i l’Estratègia de Lisboa, expulsarà les classes populars de les universitats.


Nosaltres, la CJC-Joventut Comunista de Catalunya i la resta d’organitzacions juvenils comunistes europees signants, en motiu del 17 de novembre, dia internacional de l’estudiant, declarem que:


1. L'educació superior és un dret fonamental de les persones i dels joves, que no ha de ser sotmesa a la pressió de l’economia privada.


2. L’educació superior ha de ser un servei públic, gratuït i laic. Lluitem contra les reformes capitalistes, per unes universitats que serveixin a les necessitat dels pobles i no dels beneficis dels capitalistes i els monopolis.


3. Els nostres països s'han de retirar del procés de Bolonya,. Aturem Bolonya!


4. El capitalisme no permet a tothom estudiar i viure en unes condicions decents i, per tant, hem de lluitar per enderrocar-lo.


5. Les universitats no haurien d'aplicar polítiques imperialistes d'altres països, obligant-les a posar en pràctica reformes com les del Procés de Bolonya,. Les universitats de tots els països han de promoure la cooperació i programes de recerca basats en la solidaritat i els interessos comuns que estiguin a favor de les necessitats dels pobles i no dels beneficis de les corporacions internacionals.


6. Els estudiants procedents del tercer món per a estudiar a Europa són víctimes de la discriminació i el racisme. Els capitalistes els exploten i participen en el saqueig dels seus països. Expressem la nostra solidaritat amb ells i ens comprometem a lluitar pels seus drets.


7. Exigim que les nostres universitats desenvolupin col·laboracions amb les universitats palestines ajudant a la lluita per la vida, l’educació i el treball que està duent a terme el poble palestí en unes condicions molt adverses com a conseqüència de l’ocupació imperialista israeliana.


8. Denunciem el revisionisme i l’anticomunisme a l’educació consistent en falsificar la història i assimilar el nazisme i el comunisme.


10. Rebutgem la concepció capitalista de l’educació i apostem per una democràcia real en l’elaboració dels programes i la organització de les universitats per tal que l’educació i la ciència juguin un paper a la societat per alleugerar el patiment de la classe treballadora.


Finalment, volem expressar la nostra solidaritat amb els estudiants i els joves del món, que lluiten per unes millors condicions de vida i d'estudi.


Lluitem per un món de pau, solidaritat i socialisme, per una Europa lliure d’explotació capitalista i per uns estudiants vivint lliurement i amb unes millors condicions d’estudi!


Signants:

CJC - Joventut Comunista (Catalunya)

COMAC (Bèlgica)

EDON (XIpre)

FGCI (Itàlia)

KNE (Grècia)

UJCE i CJC (Espanya)

UEC (França)

Etiquetes de comentaris: , , ,