Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Els CJC-Joventut Comunista de Catalunya considerem que la victòria del 20 N de la dreta espanyola i catalana és una notícia molt negativa per als interessos del jovent així com per als de la classe treballadora i capes populars. S'inicia una nova etapa més dura d'atacs contra els drets socials i nacionals.

Celebrem els resultats de la coalició ICV-EUiA a Catalunya i de Izquierda Unida a nivell estatal. Els resultats consoliden ICV-EUiA com la principal força de l'esquerra nacional, recolzada per una amplia base social que vol avançar en la conquesta i defensa de drets socials i nacionals.

Davant el nou període de majoria absoluta del PP, els CJC apostem per la mobilització i la lluita popular del jovent de Catalunya.





Resolució dels CJC - Joventut Comunista de Catalunya sobre les eleccions del 20N

Davant els resultats de les eleccions generals del 20-N, els CJC-Joventut Comunista de Catalunya considerem que:

La contundent victòria del Partit Popular ha confirmat tot el seguit d’enquestes i eleccions que durant els darrers mesos indicaven que la dreta i l’extrema dreta es troben mobilitzades i decidides a assaltar de manera definitiva les conquestes socials de la classe treballadora, tant en l’àmbit nacional com en el social. Una nova etapa d’agressió més dura contra les majories socials s’inicia el 20-N de la mà del PP.

L’aclaparadora derrota electoral del PSOE és el resultat inevitable d’una política d’esquenes a la seva base social. Ha estat el PSOE qui ha impulsat tot un seguit de reformes –sempre amb el recolzament més o menys entusiasta de la dreta espanyola i catalana– en benefici de les minories privilegiades i en contra dels sectors populars. El PSOE es troba en un moment de crisi que no coneixia des de la fi de la dictadura franquista. La seva conversió en un partit liberal a la pràctica no ha passat desapercebuda per al seu electorat clàssic.

Cal que siguem curosos a l'hora d'analitzar aquests resultats. El PP ha fet un augment de tan sols 400.000 vots, vots que el PP ha obtingut majoritàriament de la mobilització de la seva gent, que si no mobilitzava ara, no ho hagués pogut fer mai i de treure el vot d'alguns pocs votants socialistes desencantats. L'aplastant majoria absoluta del PP es deu principalment a l'enfonsament històric del PSOE i a la llei electoral.

Un altre aspecte preocupant és el traspàs de vots socialistes cap a UpyD, partit liberal, extremadament centralista i nacionalista espanyol, que ha crescut exponencialment. Ens trobem amb un dretanització d'un sector important de la societat espanyola.

A Catalunya, CiU ha obtingut una crescuda significativa, no tan sols respecte les anteriors generals, sinó fins i tot respecte les locals de 2011, a pesar de les retallades que estan fent. Això significa que els sectors conservadors estan molt forts i és un senyal que demostra la bona salut de la seva hegemonia a Catalunya. Si no actuem bé al respecte, això pot significar un manteniment per anys d'aquesta hegemonia, tant al parlament com als nostres carrers.

La coalició ICV-EUiA ha tret uns resultats molt bons –280.000 vots i tres diputats– que la converteix i consolida com a la principal força de l’esquerra nacional. Apostem per superar la coalició actual en una coalició més política i més social, capaç de convertir-se en un bloc alternatiu, de resistència i lluita popular contra l’onada neoliberal i neofranquista. Una coalició més àmplia, capaç d’articular l’alternativa tant a nivell de carrer com a les institucions. El suport popular (amb un alt grau de recolzament del jovent català) avalen aquest plantejament.

La militància d’ICV i d’EUiA, ha fet una gran feina als centres de treball, a les universitats i als moviments socials. En especial reconeixem la feina que han fet els companys i companyes d'Alternativa Jove, juntament amb JEV, que han estat portant la campanya allà on els i les joves desenvolupem la nostra vida. Gràcies a això i a pesar del silenci mediàtic tant dels mitjans de comunicació públics com privats i amb uns recursos econòmics molt modestos, el missatge de l'esquerra nacional roja i verda ha arribat a amplis sectors socials. Paral·lelament, celebrem la consecució de l’acta de diputat al secretari general del PCC i membre d’Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet. Per primera vegada des dels anys 70 amb el PSUC que hi torna a haver un diputat comunista català al Congrés, escollit a Catalunya.

Hem de felicitar els i les companyes d’Izquierda Unida-Los Verdes, que després de conformar una àmplia aliança electoral per tot l’Estat, han aconseguit uns resultats magnífics amb 1.700.000 vots. La lluita popular contra les polítiques neoliberals del PSOE i del PP han forjat una IU forta, cohesionada i plural. La classe treballadora i les capes populars estaran representades amb força al Parlament Espanyol. Els 11 diputats de la coalició signifiquen, per damunt de tot, més lluita, més carrer i més rebel·lió popular contra la dictadura del capital i per una veritable democràcia amb drets nacionals i socials.

Lamentem que algunes organitzacions progressistes no varen mostrar cap interès en formar un acord electoral amb IU. Els seus resultats electorals els haurien d’ajudar a reflexionar. Ni l’esquerra dividida ni els interessos partidistes són la solució.

La victòria d’Amaiur arreu d’Euskadi i els resultats obtinguts a Navarra són indicadors de la lluita, no només nacional, sinó també social i que ara és capaç de disputar-li l’hegemonia al Partit Nacionalista Basc. Volem denunciar, a més, els incasables atacs per part del PSOE i del PP que han intentat il·legalitzar i assimilar a la violència l’esquerra abertzale i bona part de la societat basca.

Esperem que Amaiur, així com tota l’esquerra abertzale, sigui un nexe més per a la lluita social i que els nostres projectes convergeixin per aconseguir més drets pels treballadors i reivindicar el dret a l’autodeterminació. La seva composició unitària entre diverses tradicions de l'esquerra és un proposta que compartim i recolzem

Que el número de vots en blanc i vots nuls ha crescut en aquestes eleccions degut al fort rebuig al sistema en diversos sectors socials de tendència esquerrana. Seguirem treballat perquè el rebuig no es materialitzi en aquest tipus de vots, sinó en reforçar l’alternativa al propi sistema. Ha quedat palès en aquestes eleccions que el vot contra la dictadura dels mercats i del capital a Catalunya és ICV-EUiA.

La Joventut Comunista de Catalunya és conscient que les eleccions són una expressió més de la lluita de classes. La dreta catalana i espanyola les han guanyades i s’han reforçat. S’obre un nou període de gran conflictivitat social, davant la més que segura nova ofensiva per part de l’oligarquia contra l’estat del benestar així com pels drets nacionals de Catalunya.

Davant d’això, els CJC creiem que és més vigent que mai el projecte del Front d’Esquerres, capaç d’articular i enfortir la lluita popular i per la transformació socialista de la realitat. Els CJC-Joventut Comunista tenim molt clar qui és l’enemic en aquest context.

El jovent català és un dels sectors que més està patint la crisi. Els exemples més paradigmàtics són la precarietat laboral i l’atur, la dificultat per emancipar-se, la privatització de l’educació i l’encariment de les taxes universitàries. L’etapa de majoria del PP a Espanya i de CiU a Catalunya demostren que es retallaran els nostres drets socials i nacionals.

La Joventut Comunista seguirem lluitant amb el jovent rebel i organitzant la resposta i l’alternativa. Som part integrant de la joventut catalana i coneixem de primera mà la seva capacitat de lluita i de rebel·lió contra les injustícies.

El capitalisme no té futur, nosaltres sí!

Davant el neofranquisme, organitzem la resposta!

Barcelona, 25 de novembre del 2011
CJC – Joventut Comunista de Catalunya

Etiquetes de comentaris: , , ,