Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Divendres a la nit es van entregar els Premis Barcelona Ciutat Jove 2011 de foment de l’associacionisme juvenil que convoquen, anualment, el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), la plataforma juvenil i associativa de BCN, i l’Associació d’Amigues i Amics del CJB, amb l’objectiu de fomentar el treball associatiu juvenil en els camps de la salut, la cooperació internacional i la participació. Les entitats premiades hem estat l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut, l’Agrupament Escolta i Guia Rudyard Kipling i els CJC-Joventut Comunista. Un jurat format per membres del secretariat del CJB i per persones externes especialistes en cadascun dels camps ha estat l’encarregat de decidir els projectes guanyadors.

El Premi de Foment de la Participació 2011 (540€) ha estat atorgat a la nostra organització pel projecte “Cap al Xè Congrès: des de barris i viles, organitzem la joventut”. El jurat va decidir atorgar-nos el premi per la tasca d'interrelació amb el territori i la creació de xarxa, la vinculació d'entitats de diferents àmbits i el foment de la participació territorial que representa el projecte.


El Xè Congrés dels CJC-Joventut Comunista

El congrés és el màxim òrgan de decisió dels CJC, el moment de fer canvis en la direcció de l’organització i el d’actualitzar la nostra línia política. Aquesta primavera cel·lebrarem el Xè congrés dels CJC-Joventut Comunista i és especialment important, ja que la situació política, econòmica, social i cultural ha canviat radicalment.

Creiem que és cabdal debatre sobre tots aquells temes que actualment ens afecten al jovent. És per això que estem posant especial èmfasi en el procés congressual, perquè al llarg d’aquests mesos la militància de l’organització sigui capaç d’analitzar el seu entorn i realitzar propostes concretes per transformar la societat en que vivim. Com hem dit, volem parlar d’allò que ens toca de prop als i les joves, i per tant, aquest procés congressual volem que sigui obert i participatiu, en que les entitats i associacions tinguin veu i ens ajudin a enriquir el nostre discurs.

Així, des de la tardor de 2011 a la primavera de 2012, els col·lectius engegarem un procés participatiu molt arrelat al territori en què haurem d’organitzar i articular la discussió i debat entre diferents grups de joves i entitats per a fer emergir la opinió del jovent. Només d’aquesta manera aconseguirem que el Congrés sigui una veritable reflexió col·lectiva sobre la situació actual. Només així aconseguirem organitzar l’avantguarda de la joventut treballadora de Catalunya.

El IXè Congrés dels CJC-Joventut Comunista es va celebrar al febrer de 2007. Aleshores l'anàlisi social i les propostes que es feren no s'emmarcaven encara en el context de la crisi econòmica i social del capitalisme a escala mundial. Des de llavors, la situació ha canviat tant que és difícil treballar a partir d'aquells postulats i directrius. Per això, des del 2010, la nostra organització va començar a pensar en la necessitat de celebrar un nou congrés que ens permetés actualitzar i adaptar les nostres idees, enfortint-nos així pels difícils anys que venen. Els successius Comitès Nacionals han anat valorant el calendari fins que, a la primavera de 2011, es va fixar el termini d'un any per a la celebració del Xè congrés motivats en part per l'explosió de la Primavera Àrab i dels canvis que esperem que produeixi.

Poc després, la convocatòria del 15M i l'emergència del Moviment dels Indignats, ens van confirmar, no només la necessitat de celebrar el nostre Congrés centrat en la crisi i les seves conseqüències, sinó també la necessitat de canviar les formes, de modernitzar-nos, d'apel·lar a la Política amb majúscules per mirar de superar el desencant de la major part de la població.

Per tot plegat, engeguem un procés congressual obert al jovent i a la societat en general. Volem que des de cada territori s'articulin grups de treball, s'aprofitin els espais existents potenciant-los i es generi debat al voltant de la crisi per a trobar solucions. Perquè som una organització que fa política des de la base, que treballa pel poble i amb el poble. Perquè sense una joventut organitzada no tenim cap futur.

Etiquetes de comentaris: ,