Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


El passat divendres 16 de desembre, els CJC-Joventut Comunista vam celebrar el nostre sopar anual a la Casa de la Solidaritat de Barcelona, envoltats de diferents entitats de l'esquerra transformadora catalana. Com a novetat del Sopar Revolució 2011, es va realitzar entre els assistents la votació del Premis Revolució, que denuncien o reconeixen la tasca política de diferents persones i organitzacions. Entre d'altres, Josep Anglada (PxC) i Artur Mas (CiU) van ser castigats pels vots dels assistents aconseguint, respectivament, els premis en les categories "Gossa Laika" i "Manostijeras".

El Sopar Revolució és un punt de trobada anual de la militància i moment de compartir experiències i lluites amb altres organitzacions de l'esquerra transformadora catalana. Enguany, la temàtica del sopar s'ha centrat al voltant de la crisi sistèmica del capitalisme i, sota el lema "El capitalisme no té futur, nosaltres sí!", ha representat una primera passa cap al Xè Congrés de l'entitat, que se celebrarà al maig de 2012.

La jornada va començar amb la xerrada "Capitalisme en crisi: hi ha alternatives?", a la facultat de Història i Geografia de la UB, amb la participació de Joan Josep Nuet, Secretari General del PCC i Diputat del grup IU-ICV-EUiA-CHA al congrés de l'estat espanol, Toni Barbarà, representant de Dempeus per la Salut Pública, Albert Recio, professor d'economia de la UAB, i Josep Ferrer, professor de matemàtiques i ex-rector de la UPC. Durant la tarda, es va projectar el documental de Michael Moore, "Capitalisme, una història d'amor".

Al vespre, a la Casa de la Solidaritat de Barcelona, es va celebrar el Sopar Revolució amb l'assistència d'un centenar de persones i diverses entitats de l'esquerra transformadora catalana com l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP), Joves Comunistes (JC), Acció Jove-Joves de CCOO, Joves Comunistes del Poble Català (JCPC) o Joves d'Esquerra Verda (JEV), així com d'una delegació de la Juventude Comunista Portuguesa (JCP). Com a novetat de l'any 2011, els assitents van rebre unes butlletes de vot per a elegir els guanyadors dels Premis Revolució, uns premis amb diverses categories que denuncien o reconeixen la tasca política de diferents persones i organitzacions. Els guardonats van ser:

-Premi Gossa Laika, al polític al que voldríem enviar a la lluna: Josep Anglada
-Premi Manostijeras, al polític que més retalla: Artur Mas
-Premi Algo Pasa con Merkel, al polític que més li va al darrere: Nicolas Sarkozy
-Premi Ebay, al polític que més s'ha venut: José Luis Rodríguez Zapatero
-Premi Òscar, al millor polític-actor: Juan López de Uralde
-Premi Internacional, al millor partit o coalició no-catalana: Amaiur
-Premi Revolució, al polític més revolucionari: Joan Josep Nuet

Els diferents premis van ser rebuts pels assistents amb aplaudiments i crits de consignes contra les retallades del govern de CiU i a favor dels drets socials.

Etiquetes de comentaris: , ,