Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.



El darrer cap de setmana, una delegació de la CJC - Joventut Comunista de Catalunya ha participat a la reunió de la Comissió d’Europa i Nord Amèrica de la FMJD (Federació Mundial de la Joventut Democràtica) celebrada a Londres. La reunió, que ha aplegat una trentena de joves, representant més de 20 organitzacions vingudes de la majoria de països d’Europa i els EUA, ha actualitzat l’anàlisi de la situació política i social dels joves, una situació que es veu especialment agreujada per les conseqüències de la crisi capitalista i dels plans d’austeritat.


Internacionalitzar les lluites a Catalunya

La delegació catalana vam aprofitar l’oportunitat per a explicar les darreres mobilitzacions del jovent català contra la reforma laboral del Partit Popular i per manifestar la nostra satisfacció pel caràcter unitari de la vaga de universitats catalanes del 29 de febrer.

 Solidaritat amb Grècia

Entre les intervencions de les diferents delegacions, subratllarem la de la Joventut Comunista de Grècia que ens va explicar que la joventut grega pateix una progressiva depauperació de les seves condicions de vida mitjançant l’eliminació sistemàtica de les conquestes de nombroses generacions de lluitadors del moviment obrer. El testimoni de la joventut grega és especialment interessant per a nosaltres ja que Grècia és el laboratori de les polítiques neoliberals de la Unió Europea.
Campanya pels i les Joves treballadores

A la reunió, entre d’altres propostes, com el llançament d’una publicació informativa o la realització d’una caravana solidària als països d’Europa més afectats per les polítiques d’austeritat i l’anticomunisme, es va recordar la necessitat d’engegar una campanya sobre els drets dels joves treballadors a nivell internacional. Des de la CJC- Joventut Comunista ens comprometem a dur-la a terme a Catalunya.


Etiquetes de comentaris: , , , ,