Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Els treballadors i les treballadores de Panrico són un exemple de com la classe treballadora torna a pagar, una vegada més, les decisions de la direcció d'una empresa que després de ésser una empresa familiar amb molt d'èxit va caure en mans de Fons de Capital risc que tenien un millor destí per als treballadors/es de Panrico. Jugar amb la bombolla i . No és casualitat que avui dia l'empresa estigui en mans de un altre fons de capital risc com és Oaktree que està dirigida ni més ni menys per un ex-executiu de Lehman Brothers. 

La plantilla de Panrico ja ha sofert baixades salarials del 20% en els últims anys, buscant la flexibilitat interna per la de garantir la subsistència de l'empresa i la preservació dels llocs de treball. Però està clar que no és l'interès d'Oaktree. Si no que vol continuar amb la seva partida de Póker. 
A dia d'avui no s' han cobrat els salaris del mes de Semptembre i tenen a sobre de la taula una mesura dràstica i cruel que suposa l'acomiadament de 1914 treballadors (quasi el 50% de la plantilla a tot l'estat Espanyol) i la rebaixa del sou entre un 35 i un 45% per les persones no afectades en l' ERO. Això significa que la mitjana de sou, que ara és de 1200€, passi a estar molt per sota dels 1000€ i deixarà famílies en un estat econòmic molt compromès o greu. 

Davant de tot això, la plantilla de Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona) ha dit prou i han convocat una vaga de forma indefinida contra les mesures de la direcció de l'empresa. 

Des dels CJC-Joventut Comunista de Catalunya volem mostrar el nostre incondicional suport als i les treballadores de Panrico en aquests moments de lluita i sacrifici, com així ens mostrem totalment en contra de les mesures presses per la empresa. Mesures que com sempre paga la classe treballadora i fan la nostra vida més dura i més precària. 

Si el present és de lluita, el futur és nostre!

Etiquetes de comentaris: , , ,