Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


El passat Diumenge dia vuit d’Octubre una trentena d’estudiants comunistes ens vam trobar per formar-nos col·lectivament, debatre sobre el moviment estudiantil i fer un pas més en el procés d’unitat del jovent estudiantil i comunista.

La jornada va desenvolupar-se en un ambient de camaraderia, sinceritat i transparència. Pel matí, durant quatre hores, vam estudiar les arrels del pensament marxista de la mà dels text de V.I. Lenin Tres fonts Tres parts Integrants del Marxisme: la filosofia alemanya, l’economia política anglesa, i el socialisme francès. També vam endinsar-nos en els elements de caire universal, així com les especificitats de la teoria d’organització leninista intentant resoldre els dubtes entorn conceptes tant importants com el centralisme democràtic o el principi de treball i direcció col·lectiva. Abans de dinar vam dedicar mitja hora a debatre entorn de la repressió política que pateix la joventut tot recordant els recents judicis contra els vaguistes del 29 de Març de 2012.

La tarda va servir per presentar alguns eixos de l’anàlisi de crisi econòmica i política del règim de la Constitució de 1978 i analitzar les potencialitats dels processos constituents, fent especial èmfasi en l’educació i la universitat. Aquest tercer debat es va presentar a partir del que entenem que han de ser les principals tasques de la joventut comunista en el moviment estudiantil: augmentar el nivell de consciència de la massa estudiantil, participar en la construcció d’un moviment juvenil que converteixi a la joventut treballadora i estudiantil en un subjecte polític contra el règim i obrir les lluites del moviment en defensa dels diferents nivells de l’ensenyament al conjunt de la societat. El quart i últim debat va servir per centrar els elements teòrics que havíem acumulat durant el matí i el context més sociopolític, en el cas concret del front estudiantil, aprofitant l’ocasió especialment per fer autocrítica de l’activitat dels i les comunistes durant el curs passat en les assemblees de facultat i el sindicalisme estudiantil a l’AEP i proposant algunes línies pel treball durant el present curs.

Ara, amb més capacitat d’anàlisi i reflexió, tant individual com col·lectiva i més il·lusió per participar en un curs que ben segur serà de fortes lluites estudiantils, tornem a les aules i al treball a peu de facultat.

Que visquin els i les estudiants!

Que visquin els i les joves comunistes!

Etiquetes de comentaris: , ,