Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


La Federació Mundial de Joventuts Democràtiques vol expressar a les forces progressistes i antiimperialistes, als joves ia tota la població de Sudàfrica les seves condolències per la mort de Nelson Mandela, una figura internacional important i un líder pel poble sudafricà. 

Mandela va aconseguir traspassar les fronteres de Sudàfrica i del continent africà per esdevenir una figura respectada i reconeguda internacionalment, gràcies a la seva lluita constant contra les amenaces imperialistes i per defensar una Sudàfrica lliure, democràtica i social.  

Va encapçalar la lluita del poble sudafricà i, gràcies al seu lideratge, el moviment d'alliberament va enderrocar el règim de l'Apartheid, cosa que acabà amb el govern racista de Sudàfrica. Cal esmentar, però, que, tot i el reconeixement i respecte que la seva figura inspirava arreu, el seu nom es va mantenir fins el 2008 dins la llista de persones considerades com a terroristes.  

Avui, els joves d'arreu del món reconeixen i admiren la seva tasca. La seva vida exemplar de lluita, des dels seus anys com a jove dins la Lliga de la Joventut del Congrés Nacional Africà, passant per la seva època de lluita armada, i fins el seu empresonament i alliberament, ens demostra que la lluita pot acabar triomfant amb determinació i valentia.

El 2010 la Federació Mundial de Joventuts Democràtiques va orgnaitzar el 17è Festival Mundial de la Joventut i els Estudiants a Sudàfrica, on es va fer un homenatge a Nelson Mandela, com també a Fidel Castro, com a mostra de respecte per aquest gran lluitador. 

Volem expressar de nou la nostra solidaritat amb el poble i la joventut de Sudàfrica i reiterar el nostre suport incondicional als membres de les organitzacions del pais que formen part de la FMJD, la Lliga de la Joventut del CNA i la Lliga de Joves Comunistes. 

 

CC de la FMJD
El 6 de desembre 2013
Quito, Equador

Etiquetes de comentaris: , , , , ,