Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


Camarades! 

Us escrivim en relació amb els esdeveniments que tenen lloc des de fa tres mesos a la Ciutat Heroica de Kíev i per tot Ucraïna. Vint-i-dos anys després de la caiguda de la Unió Soviètica, el poder ha caigut en mans capitalistes i durant aquest temps, s’han creat dos grans clans capitalistes que, un cop arribats al poder, han robat al poble, destruït la ciència i la indústria i han eliminat els drets socials universals soviètics: sanitat i educació universal, llocs de treball i vivenda a preus assequibles. A més, durant aquests anys, Ucraïna ha deixat de ser un país desenvolupat, de fet, va ser un dels fundadors de les ajudes de l’ONU pels països pobres i poc poblats. Aquest període de poder capitalista s’ha caracteritzat, no només per l’expansió econòmica, la falta de seguretat ciutadana, la corrupció i la sensació de país sense llei, sinó també, i encara més important, per l’anticomunisme. Es fa patent sobretot en l’explicació distorsionada que es fa del període soviètic i la persecució de comunistes i membres del Komsomol (la Unió de Joves Comunistes). 

El capitalisme ha fet arrel i ha donat lloc al neonazisme. Aquesta ideologia inhumana és avui dia professada per dotzenes d’organitzacions de dretes, la més influent de les quals és el partit Llibertat, que va accedir al parlament en les darreres eleccions. 

El que avui dia passa a Kíev no és més que una lluita de poder entre dos grups oligàrquics per fer-se amb la presidència el 2015. Molts mitjans de comunicació europeus intenten presentar-ho com una lluita del poble ucraïnès, i res més lluny de la realitat. Per una banda, un dels grups oligàrquics professa els valors de l’imperialisme i el capital estranger i està representat pels partits Llibertat (Svoboda), Aliança Ucraïnesa per a les Reformes (UDAR) i Oposició Conjunta. L’altre grup, en canvi, està format per oligarquies nacionalistes. Com a resultat dels enfrontaments entre els dos grups esdevinguts a Kíev, ja hi ha hagut víctimes mortals. A moltes regions del país i gràcies al fracàs de les autoritats, grups d’extrema dreta estan ocupant edificis governamentals i estan creant un poder alternatiu. Una de les primeres decisions d’aquest “govern” autoproclamat, ha estat prohibir el Partit Comunista. Destrueixen les estàtues de Lenin i altres líders soviètics que hi ha arreu del país i, fins i tot, un dels partits compta amb el suport de l’ambaixador d’EUA a Ucraïna qui, saltant-se totes les regles de la diplomàcia, ha intervingut en els assumptes interns del país declarant-se obertament a favor d’aquest partit. Europa, per altra banda, actua de manera similar quan envia emissaris amb l’única tasca de desestabilitzar el país per tal que un govern proeuropeu ocupi el poder. Cap dels dos escatima en recursos i diners per aconseguir els seus objectius i, gràcies a això, avui dia Ucraïna veu revifar el neonazisme i l’anticomunisme. 

En aquesta guerra entre els dos grups oligàrquics, és el poble d’Ucraïna qui en pateix les conseqüències, i per això els i les comunistes i el Komsomol d’Ucraïna no farem un pas enrere. A moltes regions, hem començat a crear grups de Resistència Popular i a animar a qualsevol persona que se senti antifeixista, solidària i a favor de la justícia social a unir-s’hi. En cas que fos necessari, aquests grups no dubtarien de fer servir la força per protegir-se ells mateixos, les seves famílies i les ciutats on viuen. Alhora, però, la vostra col•laboració és també molt important. Us estaríem molt agraïts si poguéssiu difondre en els mitjans de comunicació el que realment passa a Ucraïna i què és aquesta malnomenada “revolució”. A més, acompanyar-ho amb accions de solidaritat amb el poble ucraïnès i de protesta contra la intervenció dels països occidentals en els assumptes interns i contra el suport que donen a les organitzacions neonazis. Qualsevol mena de gest de suport serà ben rebut, i, si cal, podeu comptar amb nosaltres per oferir-vos més informació. 

Amb esperances de poder cooperar, 

Comitè Central de la Lliga de Joves Comunistes "Lenin" d'Ucraïna 
Ciutat Heroica de Kíev

Etiquetes de comentaris: , , , ,