Avís important

Amb motiu de la refundació de la JCC (Joventut Comunista de Catalunya), fruit del procés d'unitat juvenil comunista protagonitzat per CJC-Joventut Comunista (Col·lectius de Joves Comunistes - Joventut Comunista) i JC (Joves Comunistes), així com per d'altres sectors i persones que es reclamen de l'ideal comunista, aquesta pàgina queda definitivament tancada.

Podeu seguir l'actualitat de la Joventut a: www.jcc.cat.


El passat 6 de febrer ens deixava, a l’edat de 89 anys, la històrica militant comunista Soledad Real, una figura indispensable en la lluita antifeixista al nostre país. Soledad va defensar des de molt jove els valors republicans, va lluitar durant la Guerra Civil contra els sublevats i a la clandestinitat contra el franquisme, reorganitzant el PSUC i les JSUC. Per aquest motiu va patir setze anys de presó. La Sole, com li dèiem amb afecte els qui la coneixíem, es va implicar fins el final en la defensa de la igualtat entre homes i dones i la justícia social.



La seva trajectòria exemplar forma part de la nostra història com a poble de Catalunya, i això la fa mereixedora d’una distinció com la Creu de Sant Jordi. Així ho considera el Grup Promotor integrat per: la Coordinadora per a la Memòria Històrica i Democràtica de Catalunya, la Fundació Maria Aurèlia Capmany, la Fundació Pere Ardiaca –de la qual Soledad n’era sòcia d’honor-, la Fundació l’Alternativa, la Secretaria de la Dona de CCOO, la Secretaria de la Dona d’UGT i Llum Ventura.



Tothom que vulgui adherir-se a aquesta iniciativa pot enviar, abans del 26 de març, un correu electrònic a la Fundació Pere Ardiaca (fpereardiaca@fpereardiaca.org). Les dades necessàries són nom, cognoms i DNI en el cas de persones, i nom i NIF en el cas d’entitats.



Una personalitat que ja ha donat el seu suport a la iniciativa és Neus Català, Creu de Sant Jordi 2005, Catalana de l’Any 2007, i amiga i camarada de la Soledad Real.